Cześć

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MrGodiva
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.11
    • 56

Cześć

Fajna sprawa to Wasze forum!

Jestem Rafał. Dopiero niedawno odkryłem ile przyjemności sprawia poznawanie różnych gatunków piw oraz ich degustacja. W poszukiwaniu wiedzy o nich natrafiłem na Waszą serwis. Prawdę mówiąc moja wiedza jest na tyle znikoma, że poza czytaniem prawdopodobnie niewiele będę miał do powiedzenia:/ Tak więc na razie czytam... degustuję... i czytam i znów degustuję...
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

No nareszcie jakiś ziomal na forum. Wybacz, ze Cię nie zauważyłem wcześniej. Witaj na b.bizie. Twoje
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Biały, Kawowa Pokusa
      e-prezes
      4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025

Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.

Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...
      2025-02-12, 16:35
    • Javox
      Borsodi, Staropramen Premium
      Javox
      Kupiłem sobie Staropramenka i jak się okazało było to piwo inne niż się spodziewałem.

Pierwsze co czytam na puszce: Wyprodukowano w EU na licencji... Staropramen
      Trochę się zdziwiłem i czytam też kod kreskowy: Borsodi Sörgyár Kft., Rákóczi utca 81, 3574 Bőcs

A...
      2022-08-18, 13:44
    • Mar11111
      Początki z brewkitem...
      Mar11111
      Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
      ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
      2024-04-20, 15:46
    • Baronguliano
      Browar Lądek Zdrój - Landecker Brauhaus
      Baronguliano
      Poszukuję informacji dotyczących browaru w Lądku Zdroju. Szukam osób które mają jakąś wiedzę na temat tego miejsca. Sam w tej chwili czytam i tłumacze biuletyny informacyjne z miasta w których można znaleźć różne informacje np. o warzonych piwach. Informacje które posiadam,a także...
      2022-10-13, 16:01
    • darekd
      Böhmisch Brauhaus, Eisbier
      darekd
      Na to piwo z saksońskiego browaru w Großröhrsdorf nie mogłem trafić przez lata.
      O ile lodowe koźlaki są dość znane w Niemczech, to lodowe lagery (amerykańska moda l. 90-tych) już niekoniecznie.
      I choć raczej to domena amerykańskich koncernów, to zastanawiałem się jak to może...
      2022-05-09, 23:54
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...