Cześć i kuflem :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piwo_szka
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2015.01
    • 71

Cześć i kuflem :)

Jestem piwoszka. Właściwie tego nicku używam od kilkunastu lat w internecie, ale nigdy jakoś nie wpadłam na to, żeby i na tym forum zacząć się udzielać, a czytelniczką jestem wierną ;-)

Jak sam nick wskazuje, lubię piwo. Bardziej jestem jego smakoszką niż znawczynią, co nie zmienia faktu, że ilekroć jestem w sklepie, wychodzę z niego z jakimś "eksperymentalnym" piwem, które potem z wielką radością otwieram, testuję i smakuję ;-)

Mam nadzieję, że na tym forum znajdę kilka wątków i miłych kompanów, z którymi będę mogła się uwagami wymienić, nawet tymi najbardziej laickimi ;-)

Witajcie!
    piwna smakoszka na Alkowiki
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12755

Witaj,
    miłego smakowania i czytania

Comment

Related Topics

Collapse

• TommyCollins
      Beczka dębowa - spora szpara na dnie beczki
      TommyCollins
      Witam!
      Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdzie beczka zawierała dość sporą szparę na dnie jak na załączonych obrazkach? Szpara rozciąga się na całą średnicę, ale przy jednym końcu jest ona dość spora. Jestem świadomy, że można beczkę uszczelnić, gdy zawiera szpary między...
      2024-05-15, 15:56
    • bastion
      Łotwa, Jelgava, Cukura Iela 21, Alus Daritava Viedi.
      bastion
      Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....
      2023-11-27, 21:50
    • Piotr7
      drożdże dla początkującego
      Piotr7
      Witam!
      Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
      Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
      2024-12-09, 13:24
    • Prusak
      Browar Otwocki, Imperial Baltic Porter
      Prusak
      Mocarny: E: 30 % wag,, A: 12, 5%
      Barwa ciemnobrązowa, nieprzejrzysta.
      Piana: jest beżowa drobna, szybciutko opada do cienkiej obrączki.
      Zapachowo dość ubogo, ale ze względu na katar nie byłem miarodajny.
      Porter ma niespełna rok, ale smakowo jest zupełnie nieźle ułożony....
      2024-09-20, 19:56
    • Prusak
      Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
      Prusak
      E: 12%
      A: 4, 6%
      Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
      Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
      2024-09-20, 18:15
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...