Witam wszystkich

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • janusz44444
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.05
    • 1

Witam wszystkich

Nazywam się Janusz. Piwo piję od 20 lat i przez ten czas piłem praktycznie tylko jedną markę. Smak znałem może jeszcze 5 innych piw i to wszystko. Teraz to zmieniam i mam zamiar degustować wszystkie piwa świata . Mam nadzieję, że korzystając z forum dowiem się ciekawych informacji na temat piwa oraz poznam pomocnych piwoszy którzy wskażą mi drogę do piwnych perełek. W przyszłości mam zamiar sam coś uwarzyć, ale muszę do tego dojrzeć. Pozdrawiam na zdrowie
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

Witaj na forum. A jak chcesz by Cię jakiś forumowicz poprowadził świetlistym szlakiem piwnym uzupełnij swój profil. Bo nie wiadomo w jakim miejscu mieszkasz
    Twoje
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
      Islandia, Rejkiawik (Reykjavík), Skútuvogur 1G, Malbygg
      Serokomlak
      Najdalej na północ położna stolica - Rejkiawik, skrywa jedną z perełek islandzkiego piwowarstwa - mikrobrowar Malbygg.
      Malbygg Taproom - Brewery Bar and Beer Shop to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić - nie tylko biorąc pod uwagę fakt, że w zwykłych sklepach można się uraczyć...
      2024-09-26, 20:28
    • dadek
      Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
      dadek
      Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
      2024-05-13, 00:57
    • Prusak
      Balans, Kurpiowskie Porter
      Prusak
      Hm, miałem zamiar dokładnie opisać to piwo, ale po degustacji przeszła mi na to ochota, Ale żeby nie poprzestać na stwierdzeniu, że piwo jest "takie sobie", dwa słowa o nim. W zapachu, jeśli wziąć pod uwagę deklarowany styl, nędza. Raczej przypomina jakiegoś milk stouta niż...
      2023-03-24, 02:45
    • wirdar1
      Brewkit Czech Pils
      wirdar1
      Witam
      To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
      Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
      13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
      2023-03-21, 16:51
    • darekd
      Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
      darekd
      Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
      ...
      2023-02-08, 00:16
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...