W kupie siła!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Anfoman
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.09
    • 16

W kupie siła!

Nie mam pojęcia gdzie to napisać, więc wylądowało tutaj
    Szukam browarników amatorów z Rybnika i okolic, którzy byliby chętni to założenia swoistej „spółdzielni”.
    Mam tu na myśli, klub piwowarów, w którym za składki miesięczne wyposażony zostałby mini browar klubowy, w którym piwowarzy mogliby warzyć swoje piwa.
    Takie rozwiązanie pozwala na:
    - zakup dobrego sprzętu, który jest zbyt kosztowny dla przeciętnego piwowara (zbiorniki inox, fermentatory inox, sprzet do kegowania i butelkowania)
    - kupowanie produktów w lepszych cenach (hurtowe ilości).
    Ze składek opłacane byłyby również media i lokal klubowy.
    Piszcie co sądzicie i zapraszam do projektu.
    Łukasz
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

Inicjatywa ciekawa tylko u kogo będzie stał sprzęt?
    No życzę szczęścia w interesie.
    Twoje
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Anfoman Wyświetlenie odpowiedzi
      (zbiorniki inox, fermentatory inox, sprzet do kegowania i butelkowania)
      Bardzo prosze kogos zorientowanego w temacie o uswiadomienie koledze jakie sa koszty zakupu w/w sprzetu.
      Bedzie wiedzial jaka musi byc skladka i ile lat trzeba bedzie ja pobierac.
      5470 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Anfoman
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.09
        • 16

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
        Bardzo prosze kogos zorientowanego w temacie o uswiadomienie koledze jakie sa koszty zakupu w/w sprzetu.
        Bedzie wiedzial jaka musi byc skladka i ile lat trzeba bedzie ja pobierac.
        Szanowny kolego,
        Jestem zorientowany w cenach,gdyż byłem zainteresowany samodzielnym kupnem takiego zbiornika; i tak dla przykładu porozumiałem się z producentem w Chinach, który sprzedaje zbiorniki fermentacyjnie 2Hl w cenie 100$ za sztukę (szukałem dla swoich potrzeb). Wiadomo dochodzi do tego koszt cła i transportu, ale cena ta i tak jest niższa niż np w polskich sklepach internetowych.
        Ponadto, nie jest powiedziane, że wśród browarników amatorów nie ma np spawaczy TIG, którzy w ramach klubu byliby w stanie takie zbiorniki przygotować.
        Wszystko zależy od liczby chętnych.
        Ponadto istnieją też inne formy finansowania takiej prospołecznej działalność (np z programów aktywizujących mieszkańców itp.), kwestia zebrania się sensownego grona, które szuka rozwiązań, a nie dziur w całym.
        Pozdrawiam

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10790

Życzę powodzenia
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19288

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Anfoman Wyświetlenie odpowiedzi
            Ponadto istnieją też inne formy finansowania takiej prospołecznej działalność (np z programów aktywizujących mieszkańców itp.), kwestia zebrania się sensownego grona, które szuka rozwiązań, a nie dziur w całym.
            Pozdrawiam
            A to w celach komercyjnych czy dla siebie? I o jakie formy chodzi? Pytam, bo była już podobna inicjatywa i projekt upadł.

Comment

• Anfoman
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2006.09
              • 16

Drogi kolego,
              Mój pomysł odnosi się do niekomercyjnego mikrobrowaru.
              Swoją drogą zastanawiam się nad możliwościami stworzneia komercyjnego browaru o produkcji np 1000 butelek miesięczniie...

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19288

Również życzę powodzenia.

Comment

Przetwarzanie...