Cześć i czołem

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dnt
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.05
    • 4

Cześć i czołem

Witam
    Jestem nowy i stawiam pierwsze kroki w browarnictwie. Dużo na ten temat czytałem, oglądałem na YT i wreszcie zdecydowałem się na zakup sprzętu.

Zacząłem oczywiście od brewkita. To Gozdawa Pale Ale (dodałem do niego 10g chmielu Amarillo, kolejne 20g dodam na cichą).
    W rurce bulgocze, chyba wszystko gra.

Mam tylko kłopot z temperaturą - małe mieszkanie w bloku. Pierwszego dnia przy zadaniu drożdży temp. była 25 stopni, teraz zeszła do 23. No nic, dzięki temu dowiem się co to są te słynne estry

Pozdrowienia
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

No w sumie to nie ma się co dziwić , że jest taki wysyp domowych piwowarów. Szczególnie przy obecnych cenach kraftowych piw.

Witaj na forum i by Ci się zawsze warka udawała
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• dnt
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2015.05
      • 4

Dzięki Nie o cenę mi chodzi, bo sprzęt na start uderzył trochę po kieszeni. Im więcej czytałem/oglądałem tym bardziej chciałem spróbować
      Ostatnia zmiana dokonana przez dnt; 2015-05-28, 19:21.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Armenia, Erewań, Tamanian 67, T Philosophy.
        bastion
        Tuż pod kaskadami za olbrzymim pomnikiem Tamaniana, od tamtego roku działa browar restauracyjny T Philosophy..
        Najbliższa okolica jest pełna turystów, więc działalność restauracji jest ukierunkowana wybitnie pod nich oraz generalnie dla osób z grubym portfelem.

Sam lokal...
        2025-03-25, 22:19
      • Luki1946
        Czołem
        Luki1946
        Czołem. Łukasz lat 31, mieszkaniec Kwidzyna (pomorskie). Do rejestracji na forum najbardziej przyczynił się dział "kolekcjonerstwo" jako, że od niedawna rozpocząłem swoją własną kolekcję etykiet oraz kapsli. Pozdrawiam serdecznie.
        2017-10-28, 16:01
      • daro96610
        Czołem piwosze
        daro96610
        No witam Panów i Panie (jeśli są ). Dopiero uczę się piwnego świata, ale poznawanie jest bardzo przyjemne zaczynam właśnie przygodę z piwowarstwem domowym i mam nadzieję, że za kilka tygodni pochwalę się tym, co uwarzyłem pozdrawiam
        2018-09-12, 15:31
      • Javox
        Amber, Export
        Javox
        Nowy pomysł w Amberze.... Export
        Alko 5.6%

Piana - więcej na starcie potem niepełna warstewka.
        Lacing - nie za dużo.
        Gaz - średni.
        Barwa - jasny bursztyn.
        Aromat - zbożowość, lekka piwnica, ziołowy chmiel. Niepokojąca ostrość w kierunku octowym....
        2023-07-28, 11:10
      • Kamil97
        Fermentacja brewkitu coopersa ustała po 2 dniach
        Kamil97
        Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
        W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
        2023-04-05, 17:59
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...