Witam
Jestem nowy i stawiam pierwsze kroki w browarnictwie. Dużo na ten temat czytałem, oglądałem na YT i wreszcie zdecydowałem się na zakup sprzętu.
Zacząłem oczywiście od brewkita. To Gozdawa Pale Ale (dodałem do niego 10g chmielu Amarillo, kolejne 20g dodam na cichą).
W rurce bulgocze, chyba wszystko gra.
Mam tylko kłopot z temperaturą - małe mieszkanie w bloku. Pierwszego dnia przy zadaniu drożdży temp. była 25 stopni, teraz zeszła do 23. No nic, dzięki temu dowiem się co to są te słynne estry
Pozdrowienia
Jestem nowy i stawiam pierwsze kroki w browarnictwie. Dużo na ten temat czytałem, oglądałem na YT i wreszcie zdecydowałem się na zakup sprzętu.
Zacząłem oczywiście od brewkita. To Gozdawa Pale Ale (dodałem do niego 10g chmielu Amarillo, kolejne 20g dodam na cichą).
W rurce bulgocze, chyba wszystko gra.
Mam tylko kłopot z temperaturą - małe mieszkanie w bloku. Pierwszego dnia przy zadaniu drożdży temp. była 25 stopni, teraz zeszła do 23. No nic, dzięki temu dowiem się co to są te słynne estry
Pozdrowienia
Comment