Witam miłośników piwa :)

Collapse
X
Collapse
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grodek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2015.06
    • 527

Witam miłośników piwa :)

Witam wszystkich, mam na imię Sebastian. W ciągu ostatnich kilku miesięcy popróbowałem różnych piw z browarów regionalnych i kontraktowych, przez co doceniłem smak dobrego piwa i przestały mi smakować popularne eurolagery. Do tej pory nie zdawałem sobie sprawy jak wiele różnych odmian ma ten trunek.
    Idąc krok dalej odkryłem, że jest coś takiego jak domowe piwowarstwo, czyli możliwość uwarzenia takiego piwa, jakie najbardziej mi smakuje . Wszystko na razie przede mną i nie mogę się już doczekać swojej pierwszej warki.

Pozdrawiam
    604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

Witaj przyszły adepcie sztuki piwowarskiej. Twoje
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 22:29
    • darekd
      Lupulus, Jolly Poupée
      darekd
      Znany w Polsce browar z walońskiej prowincji Luxembourg nieopodal granicy z Luksemburgiem.

Na ecie info: "modern red beer", chmiel Styrian Golding, zaw. alk. bardzo dokładnie podana: 6,671%

https://lupulus.be/biere/jolly-poupee-33cl

Aromat - na początku...
      2024-12-22, 22:43
    • etman
      Piwowar nr 51
      etman
      Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
      2024-12-10, 18:48
    • Prusak
      Browar Otwocki, Otwocki Pils
      Prusak
      Niestety, brak danych.
      Barwa jasnożółta, piwo niemal idealnie klarowne.
      W zapachu słód i chmielowe nuty ziołowo-piołunowe, oba rejestry w równowadze.
      Piana początkowo wysoka, półkremowa, gęsta, opada do więcej niż obrączki (w piwie nalanym do peta i przywiezionym do...
      2024-09-20, 14:20
    • JasneCiemne
      Zielona Góra, ul. Zacisze 20, Jasne i CIemne - Sklep z lanym piwem
      JasneCiemne
      W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
      2024-05-09, 22:24
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...