Cześć

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jahro
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.06
    • 1

Cześć

Właśnie przygotowuję się do warzenia w domu. Hmmm w sumie w domu to by problemu nie było... w mieszkaniu.
    Czytam, zbieram informację, notuję i... walczę z logistyką - jednak trochę miejsca trzeba mieć... ale cały czas do przodu.
    Mam nadzieję, że pierwsza warka jeszcze przed końcem wakacji.
    P.S. Mam nadzieję, że więzy\korzenie\geny itp. itd. będą miały znaczenie przy efekcie warzenia... w końcu pochodzę z Warki
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

Cześć Jahro i niech Cię to wszystko co wymieniłeś wspomaga w wytrwałości i dążeniu do zamierzonym celu. Twoje
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

Related Topics

Collapse

• Jurandofil
      2020.09.11-14 - XIX Zlot Browar.biz [Velke Losiny] - chatky/pokoje
      Jurandofil
      W tym wątku zapodam dane związane z logistyką zakwaterowania.

Zgranie tematu wyboru rodzaju ubytovani względem długości pobytu było ciekawym wyzwaniem
      2020-09-03, 14:50
    • darekd
      Bohemia Regent, Escobeer Indian Pale Ale
      darekd
      Bohemia Regent to już od dłuższego czasu oficjalna nazwa browaru, choć używa się też nazwy "Regent" między innymi na stronie www. Myślę jednak, że powinno się to uporządkować (choć sami mają bałagan)

Nie jest to pierwsza ich próba z górną fermentacją. Kiedyś...
      2017-12-24, 01:26
    • dadek
      Cecele 73, Browar BroVca
      dadek
      Chyba każdy piwowar domowy gdy długo warzy piwo w domu i ma fajne efekty chciałby sprawdzić się w prawdziwym browarze. Sporej grupie się to udaje, podejmują pracę i na ich pomysłach opiera się polski kraft. Jednak niewielu ma własny browar na swojej posesji, pracuje samodzielnie zajmując...
      2017-10-18, 04:36
    • repcak92
      Bardzo krótka burzliwa fermentacja
      repcak92
      Dzień dobry wszystkim. To mój pierwszy post, chociaż forum przeglądam już od jakiegoś czasu. Mam pewien kopot...
      Właśnie fermentuje moja pierwsza warka piwa. Skusiłem się na akcję 'warzę z Kopyrem' i zamówiłem w Browamatorze zestaw z brewkitem Finlandia Bitter. Początkowy...
      2016-07-03, 18:06
    • badejza
      Coppersmith's, Impala Imperial Pils
      badejza
      Imperialny pils z browaru Coppersmith's w Västerås w Szwecji. Alk. 7,5%, ekstrakt niepodany, IBU 63, EBC 10. Chmiele: Columbus, Motueka, Northern Brewer.

Zapach: chmielowy w sposób trawiasty, słodowy
      Piana: nie chciała się tworzyć za wielka, opada szybko
      Smak: wyśmienity,...
      2015-10-24, 16:58
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...