Hej, z tej strony Sławek z Wrocławia z blogu yy.. nie mam blogu. Moja przygoda z browarami rzemieślniczymi trwa już kilka miesięcy. Najbardziej lubię AIPA, IPA, APA, Witbier i pszeniczne. Do moich ulubionych należą Kinky Ale, Double IPA i Sunny Ale z Doctora Brew, Heady Topper (Focal Banger jeszcze leży zapuszkowany), Sanrajza z PINTY, Roman Holidays z Radugi, Witbier z Podrózy Kormorana i Paulaner/Franziskaner Kristallklar (kto warzy lepsze pszeniczne niż te koncernówki!?), Some Like It Hot i któreś z pszenicznych z Browaru na Jurze też były dobre. Chętnię degustuję z kolegami w wolne weekendy piwa (co wygląda np. tak: http://oi61.tinypic.com/2q1flh3.jpg, http://oi62.tinypic.com/ua1p0.jpg). Myślę, że odróżniamy już część słodów, chmieli i innych aromatów. Chcielibyśmy zacząć warzyć swoje piwka i głównie takich porad będę tu szukał. Pozdrawiam miłośników piwa.
Hej piwosze
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Related Topics
Collapse
-
Witbier pomarańcza & wanilia z alko 5,0%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony jasny żółto-pomarańczowa.
Aromat - niezbyt przyjemna kolendra zagłuszająca cytrusy.
Smak - podobnie jak...-
Channel: Anglia
2021-03-13, 19:16 -
-
Piwo bez większych wad, tak jak w opisie na etykiecie - "klasyka orzeźwienia", "lekkie i pijalne", natomiast pomarańcza bardzo niska, a kolendra wręcz homeopatycznie. Jedyne czego można się przyczepić, to wyczuwalny alkohol - koliduje ze stylem.
12,0`Blg
5,0% alkoholu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-07-09, 21:51 -
-
Większość turystów odwiedzających Split nie wysuwa nosa poza piękne historyczne stare miasto. A przecież to prawie 200 tysięczne miasto, miejscowi tu normalnie żyją i od niezbyt dawna mają możliwość napić się piwa. Oczywiście chodzi o minibrowary bo wszeobecne w marketach koncernówki...
-
Channel: Chorwacja
-
-
KONSUMENCKI KONKURS PIW
49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
PIWA ZGŁOSZONE
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Primator Pumpa – Pivovar... -
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment