Hej piwosze

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.07
    • 1

Hej piwosze

Hej, z tej strony Sławek z Wrocławia z blogu yy.. nie mam blogu. Moja przygoda z browarami rzemieślniczymi trwa już kilka miesięcy. Najbardziej lubię AIPA, IPA, APA, Witbier i pszeniczne. Do moich ulubionych należą Kinky Ale, Double IPA i Sunny Ale z Doctora Brew, Heady Topper (Focal Banger jeszcze leży zapuszkowany), Sanrajza z PINTY, Roman Holidays z Radugi, Witbier z Podrózy Kormorana i Paulaner/Franziskaner Kristallklar (kto warzy lepsze pszeniczne niż te koncernówki!?), Some Like It Hot i któreś z pszenicznych z Browaru na Jurze też były dobre. Chętnię degustuję z kolegami w wolne weekendy piwa (co wygląda np. tak: http://oi61.tinypic.com/2q1flh3.jpg, http://oi62.tinypic.com/ua1p0.jpg). Myślę, że odróżniamy już część słodów, chmieli i innych aromatów. Chcielibyśmy zacząć warzyć swoje piwka i głównie takich porad będę tu szukał. Pozdrawiam miłośników piwa.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavek
    z blogu yy.. nie mam blogu.
    Fatalny początek
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Osjann, Witbier
      e-prezes
      Być może będzie miało potem inną nazwę, ale tak jest na kranie.
      Jak na pierwszy raz to nie ma efektu wow, ale generalnie jest to odmienne piwo od tego co było dotychczas na kranach browaru. Kolendrę czuć zarówno w zapachu jak i w smaku. Do tego pszeniczne miękkie nuty zbożowe. Nic...
      2025-03-22, 17:47
    • Javox
      Brew By Numbers, 07 Witbier (Orange & Vanilla)
      Javox
      Witbier pomarańcza & wanilia z alko 5,0%

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - sporo.
      Gaz - średni.
      Barwa - zamglony jasny żółto-pomarańczowa.
      Aromat - niezbyt przyjemna kolendra zagłuszająca cytrusy.
      Smak - podobnie jak...
      2021-03-13, 20:16
    • telek
      Pinta, Pinta Classics Witbier
      telek
      Piwo bez większych wad, tak jak w opisie na etykiecie - "klasyka orzeźwienia", "lekkie i pijalne", natomiast pomarańcza bardzo niska, a kolendra wręcz homeopatycznie. Jedyne czego można się przyczepić, to wyczuwalny alkohol - koliduje ze stylem.
      12,0`Blg
      5,0% alkoholu...
      2022-07-09, 22:51
    • dadek
      Chorwacja, Split, Dinka Šimunovića 14a, Pivovara Tap B
      dadek
      Większość turystów odwiedzających Split nie wysuwa nosa poza piękne historyczne stare miasto. A przecież to prawie 200 tysięczne miasto, miejscowi tu normalnie żyją i od niezbyt dawna mają możliwość napić się piwa. Oczywiście chodzi o minibrowary bo wszeobecne w marketach koncernówki...
      2021-09-18, 02:49
    • chmielakikrasnystaw
      Chmielaki Krasnostawskie 2019
      chmielakikrasnystaw
      KONSUMENCKI KONKURS PIW
      49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
      PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
      Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
      1. Primator Pumpa – Pivovar...
      2019-08-07, 13:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...