Niniejszem witam serdecznie Szanownych Kolegów zgromadzonych tutaj na tem zacnem Forum. Mieszkam od wielu lat na małej wysepce na Atlantyku, dlatego nie pijam polskich piw, bo tutaj ich nie ma, nie licząc koncerniaków typu T***kie, L***ch, D***we etc. Jedynie raz w roku, na Festiwalu Polskim są dostępne piwa z Lwówka Śląskiego. Zagustowałem w angielskich górniakach, których jest tu tyle rodzajów że jeszcze nie zdążyłem wszystkich zdegustować. Jest tu też mały browar lokalny, który produkuje różne sezonowe "ale", uważam że to jedne z najlepszych piw na świecie.
Cze
Collapse
X
-
Muszę przyznać, że zaciekawiłeś mnie swoim miejscem zamieszkania. Czy to może jedna z wysp związanych z W.Brytanią?
Witaj na forum.Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata. -
Witaj na forum i baw się dobrzeZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment
Related Topics
Collapse
-
Polski akcent w Barcelonie
Alex, Polak 5 lat temu otworzył piwny biznes w Barcelonie. Warzy piwa z akcentem belgijskim.
Barna Brew na fejsmordziu - https://www.facebook.com/BarnaBrew
...-
Channel: Hiszpania
2022-09-16, 17:35 -
-
Pub, a właściwie tap room w centrum Oksforodu, gdzie nie chciało się nam poszukiwać piwa w innych miejscach. Właściwie kanciapa z kilkoma stolikami w klimatycznym pasażu tagowym niedaleko głównego skrzyżowania miasta. Na kranach siedem piw z browaru patronackiego lokalu czyli Tap Social Movement....
-
Channel: Wielka Brytania
2024-08-29, 17:10 -
-
Do tej pory w mieście działały dwa browary, a w dzielnicy Držovice trzeci. Dwa lata temu na obrzeżach miasta rozpoczął działalność czwarty Velkorakovský pivovar. Jakby tego było mało to w tym roku, a dokładnie w kwietniu został otwarty piąty browar o nazwie Axiom.
Browar usytuowany...-
Channel: Czechy
-
-
Bar usytuowany na tarasie ostatniego piętra domu handlowego Illum. Jest to miejsce w którym sprzedawane są dość luksusowe ubrania oraz dodatki wnętrzarskie, a na ostatnim piętrze jest parę restauracji i tenże bar.
Jest to bar, jak sama nazwa wskazuje, pod patronatem „minibrowarowej”...-
Channel: Dania
2017-06-11, 14:50 -
-
Witajcie,
mam problem z fermentującą brzeczką, a raczej jej brakiem, a może jeszcze coś innego..
Na początku lutego nastawiłem pilsa 12° ze słodów (to już 4 dolniak w mej karierze). Drożdże to W34/70, świeże nieprzeterminowane. Fermentacja przebiega w temp. ~8°C....-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment