Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • konrados78
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.07
    • 5

Witam

Witam,

2 miesiace temu zajałem sie domowym warzeniem piwa. Mam za sobą 3 warki. Uwarzone dotychczas piwa były raczej bezstylowe, modyfikowałem receptury znalezione w internecie. Chciałem sie przekonac czy coś z tego wyjdzie i jak smakuje piwo domowe. Jestem w miare zadowolony z efektów, ale sadze ze moze byc lepiej.

Mam plany uwarzyc kilka piw stylowych Na poczatek planuje Witbiara, potem AIPE, Stouta, Piwo swiateczne i RIS-a. Bede sie starał zamieszczac relacje i uwagi dotyczace warzenia.

Bede wdzieczny za wszystkie uwagi i wskazowki bardziej doswiadczonych piwowarów. Kazda uwaga bedzie dla mnie bardzo cenna.

Related Topics

Collapse

• Serek82
    Ankieta Kolekcjonerów Kapsli 2020
    Serek82
    Zapraszam do udziału w Ankiecie Kolekcjonerów Kapsli 2020.
    Ankieta jest w formie elektronicznej, według stanu na dzień 31.12.2020 r.

Formularze będę wysyłał do osób, które wzięły udział w poprzednich ankietach. Pozostałych chętnych zapraszam i proszę o info na PW lub na adres ...
    2020-09-22, 07:52
  • e-prezes
    Biały, Kawowa Pokusa
    e-prezes
    4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025

Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.

Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...
    2025-02-12, 15:35
  • darekd
    Celestial Beerworks, Jerzy
    darekd
    Browar z Dallas w Teksasie.

Piwo opisane jako "A fine polish Lager"

5% alk.
    Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka

Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...
    2025-02-05, 02:24
  • Andrzej2025
    Pilne potrzebne informacje ZRMPP Brzesko Okocim
    Andrzej2025
    Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
    2025-01-28, 14:19
  • heckler
    Czechy, Praha-Nové Město, Na Florenci 2139, Minipivovar Fuze
    heckler
    Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.

Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo
    ...
    2025-01-03, 11:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...