Witam wszystkich Ma na imię Grzegorz. Pochodzę z okolic Nysy (woj. opolskie). Mam 20 lat. Może to i mało, ale ciesze się, że tak szybko zainteresowałem się trochę lepszym piwem niż 'uwielbiany" Żubr i jemu podobne trunki. Przymierzam się do warzenia w domu. Aktualnie zajmuję się się poszukiwaniem pracy. W tych poszukiwaniach celuję w branże związaną z piwem, ale jak się trafi inna to nie będę narzekał. Liczę, że tutaj dojrzeję jako piwny maniak oraz, ze poznam wielu interesujących osób. Pozdrawiam.
Dzień Dobry
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Zakładam ten wątek w celu informowania o akcjach charytatywnych i pomocowych organizowanych przez browary i branżę piwną,
tak by może ktoś z czytających dzięki temu mógł się włączyć w tego typu działania.
Informowania, gdzie można kupować piwa ukraińskie, by choć...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
W Szczecinie piwosz ma co robić i nudzić się nie może
. Nachodzić się też specjalnie nie musi bo 4 browary znajdują się w ścisłym centrum miasta w odległości max 600 m od siebie.
Browar pod Zamkiem w odległości 200 m za sąsiada ma Wyszaka mieszczącego się w piwnicach historycznego...-
Channel: Zachodniopomorskie
-
-
Hej,
Trzy tygodnie temu rozlałem IPA z brewkitu Coopers do butelek. Temperatura fermentacji ok 19-20℃
Po butelkowaniu dwa tygodnie stały w temp. pokojowej, następnie przeniosłem do lodówki. Refermentacja z użyciem glukozy, pominąłem zlanie na cichą. Testowa butelka...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Koledzy birofile potrzebuje informacji na temat sposobow zdobywania podstawek od piwa inna droga niz chodzenie po knajpach i zabieranie ich po sporzyciu piwa. Zastanawiam sie czy ktos z was probowal kiedys zdobywac podstawki tak jak etykiety tzn. kontaktujac sie z browarem. jezeli jest ktos kto ma doswiadczenie...
-
Channel: Kolekcjonerstwo
-
-
Witam wszystkich!
Jak pewnie większość z Was, po kilkuletnim okresie degustacji piw kraftowych, postanowiłem wreszcie stworzyć coś własnoręcznie. Czytanie poradników, forów, oglądanie filmów na YT to jedno- praktyka to jednak coś zupełnie innego. Krótko opiszę mój problem:...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.