Powitanie i 2 słowa o sobie.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Evito
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.08
    • 4

Powitanie i 2 słowa o sobie.

Witam serdecznie forumowiczów.

Siedząc przy szkle pełnym FESa (ta emotka psuje jak ulał) postanowiłem napisać 2 słowa o mojej osobie.

Jak zapewne większość z Was moi drodzy jestem piwowarem domowym i smakoszem DOBREGO PIWA.
    Mam za sobą produkcję kilku hektolitrów domowego piwa, lecz nie czuję się alfą i omegą w tym temacie i czasami z miłą chęcią studiuję wypociny bardziej doświadczonych kolegów.

Aktualnie projektem którym jestem najbardziej zainteresowany jest robienie zimowych zapasów piw przeznaczonych ewidentnie na ten okres - wspomniany na początku wątku FES 17 BLG był 2 z 3 planowanych warek (1 był RIS 31,5 BLG robiony w lutym). Plany się warzenia się trochę opóźniły ze względu na bardzo wysokie temperatury które doprowadziły moją piwnicę do 20 C na szczęście teraz temperatura spadła tam do 16 C więc do roboty - teraz czas na whisky portera 18 blg (najbliższa sobota). W piwniczce w balonie dojrzewa 45 l krieka ( przy okazji jak ktoś użyczyłby mi buteleczki berliner weisse na wprowadzenie większej ilości lactobac. do krieka byłbym wielce wdzięczny - jest zbyt mało kwaśny )
    Zagalopowałem się trochę z tym wywodem o stoutach i porterach więc podsumuję krótko że oprócz wyżej wymienionych zrobiłem w tym roku ok 15 warek jasnych piw (w tym 6 pszenic, 3 AIPY)

Sam osobiście piję niewiele piwa - 2 w tygodniu MAX. Zapewne w głowach Was czytających ten post ( o ile ktoś jeszcze dotrwał do tego momentu) pojawia się obraz piwnicy pełnej piwa - otóż mam w niej aktualnie jedynie 8 skrzynek piwa. Piwo "wychodzi" głównie za sprawą licznej rodziny która potrafi docenić dobre domowe piwo
    Jedynymi piwami których nie pozwalam podbierać są stouty które osobiście uwielbiam i uwielbiam gdy są odpowiednio dobrze odleżakowane co byłoby niemożliwe gdyby dobrali się do nich moi krewni

Coś więcej o sobie ?
    Mam 25 lat i status kawalera - tyle powinno wystarczyć

Pozdro
    Evi
    Kopyr kłamie - browar to apteka
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

Co prawda jestem już żonaty i dzieciaty ale też chętnie dobrałbym się do tej Twojej piwniczki.
    Pzdr
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4701

No to zazdraszczam Twojej rodzinie Evito. Narobiłeś smaku. Ja pijąc 2 piwka dziennie pewnie nawet bym Twoja rodzinkę przebił w opróżnianiu zapasów.
      Last edited by dadek; 2015-09-05, 16:11.

Comment

Przetwarzanie...
      X