Witajcie, po latach perypetii zostałem szczęśliwym właścicielem budynku warzelni w starej słodowni, a wcześniej browarze miejskim w Brzegu. obecnie pracujemy nad dostosowaniem budynku do potrzeb lokalu uzytkowego, remont trwa. jesli ktos z Was zna ten obiekt i ma w zwiazku z tym jakiekolwiek sugestie czy opinie, zapraszam =)
Słodownia w Brzegu - nowe życie
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Czołem możesz poczytać nieco w książce Andrzeja Urbanka: http://www.browar.biz/forum/showthre...zegu+okolicachOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2015-09-07, 09:37.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Czołem możesz poczytać nieco w książce Andrzeja Urbanka: http://www.browar.biz/forum/showthre...zegu+okolicachComment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Dolnofrankoński Würzburg to bardzo ładne, stare miasto nad Mainem z wieloma zabytkami. Mieszka tu około 130 tyś. ludzi, jednak jak na Bawarię browarów tu bardzo mało bo tylko dwa. I oba są zlokalizowane na lewym brzegu Main, dokładnie po dwóch przeciwnych stronach górującej na wzgórzu...
-
Channel: Niemcy
2022-10-18, 01:59 -
-
Trend przywracania do życia dawno zamkniętych browarów w Czechach ciągle trwa. Ten w Chocni zbudowano w 1850 roku, zakończył warzenie w 1984, nie przetrwała również pracująca tu słodownia. Potem zabudowania wykorzystywały różne firmy, m.in. z branży metalowej, biura i magazyny. Niestety,...
-
Channel: Czechy
-
-
Pikovice to wieś położona na lewym brzegu Sázavy i stanowi jedną z dwóch lokalnych części gminy Hradištko w powiecie Praga - Zachód. Wioska jakich setki w Czechach, ale od początku tego roku w lokalnej restauracji U Dolejších został otwarty browar o nazwie Pikovar.
Restauracja wraz...-
-
-
W Szwajcarskim mieście Fribourg, znanym między innymi z jedynej na świecie kolei linowo-terenowej napędzanej przy pomocy miejskich ścieków, działa minibrowar, który otwiera się dla gości tylko trzy dni w tygodniu.
Freiburger Biermanufaktur zlokalizowany jest na peryferiach miasta, ale...-
Channel: Szwajcaria
2021-11-05, 11:52 -
-
Panský pivovar Týn nad Bečvou wbrew nazwie znajduje się w miejscowości Lipník nad Bečvou
i obecnie zajmuje część budynku dawnego przedszkola, gdzie oprócz niego działają ZUŠ i Charita Hranice. W przyszłości właściciele chcieliby zbudować browar w sąsiednim Týnie nad Bečvou, który w...
5 Photos-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment