Cześć. Mam na imię Piotrek. jestem z okolic Nowego Sącza. Piwo lubię od urodzenia. W ten piątek będę warzyć swoją pierwszą warkę w życiu. Mam nadzieję że się uda i że zdążę posprzątać do 16 kuchnie zanim żona z pracy wróci bo jak nie to powiedziała że mnie z domu wyrzuci. Trzymajcie kciuki.
Kiedyś musi być ten pierwszy raz
Collapse
X
-
Cześć. Mam na imię Piotrek. jestem z okolic Nowego Sącza. Piwo lubię od urodzenia. W ten piątek będę warzyć swoją pierwszą warkę w życiu. Mam nadzieję że się uda i że zdążę posprzątać do 16 kuchnie zanim żona z pracy wróci bo jak nie to powiedziała że mnie z domu wyrzuci. Trzymajcie kciuki.
Related Topics
Collapse
-
Skrzynka
https://www.browar.biz/privatemessage/index
wybierasz dany folder zaznaczasz wiadomości do usunięcia, klikasz na górze usuwanie, potwierdzasz i wiadomości idą do folderu Thrash / śmieci.
po porządkach w folderach zaglądasz do Thrash / śmietnik wybierasz wszystko...-
Channel: Komentarze, propozycje i pytania
2022-08-23, 19:14 -
-
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...-
Channel: Anglia
-
-
II KPD Alechemist 2025 12.04.2025 Poprad
- Pale Bitter European Beer – Kölsch (BJCP 5B),
- Irish Beer – Irish Red Ale, Irish Stout, Irish Extra Stout (BJCP 15),
- SMASH American Pale Ale (BJCP 18B) - Pivo musí byť navarené z jedného typu sladu a jedného druhu chmeľu.
- Historical Beer – Piwo Grodziskie,
Start2025-04-12 12:00Koniec2025-04-12 23:00AdresNámestie Svätého Egídia 49/60, 058 01 Poprad, Slovensko2025-02-13, 11:54 -
Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).
Ekstr. 15%
Alk. 6,0%
Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Alk. 5, 2%
W zapachu mineralność i szorstko-chmielowe nuty.
Piana bardzo obfita, gęsta, lekko kremowa, osadza malutkie czapki na szkle i utrzymuje się nad obrączką w lekkim kożuszku.
Kolor jaśnożołty, klarowne.
W smaku dominacja wyrazistej goryczki, właśnie z szorstkimi...-
Channel: Belgia
2025-01-02, 17:14 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment