Witam!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DagonX
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.11
    • 1

Witam!

Witam wszystkich!

Mam na imię Bartłomiej i od jakiegoś już czasu z różną intensywnością interesuję się piwną tematyką. Wszystko zaczęło się jakieś półtora roku temu kiedy zacząłem zbierać zagraniczne kapsle od piw (jako takie mini pamiątki z różnych stron świata), potem doszły polskie kapsle, a tym samym próbowanie i poszukiwanie coraz to nowych gatunków, rodzajów piw.

Natomiast w tym roku, w trakcie wycieczki do Piotrkowa Trybunalskiego, miałem przyjemność poznać podstawy podstaw domowego piwowarstwa i powoli przymierzam się do kupienia/złożenia jakiegoś zestawu do amatorskiego tworzenia własnego piwa.

Mam nadzieję, że znajdę tutaj wielu interesujących ludzi oraz przydatne informacje.

Pozdrawiam!

Related Topics

Collapse

• darekd
    Pinta, Of The Month Save The King
    darekd
    Special bitter z podserii sentymentalnej "Back in style" czyli powrotów do zapomnianych i niemodnych stylów.

5% alk, East Kent Golding

Miedziane. Ciut siarki na początek, słodowość w nosie, w ustach też sporo goryczki. Słodowość fajna lekko podpalane, miękkie...
    2025-03-12, 00:38
  • heckler
    Louňovice Pod Blaníkem, Náměstí J. Žižky 49, Podblanický pivovar Špácal
    heckler
    U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.

Nowa...
    2025-02-11, 09:42
  • heckler
    Sosnová, Sosnová 66, Pivovar 66
    heckler
    Mała mieścina Sosnová liczy niespełna 700 mieszkańców i graniczy z bardziej rozpoznawalnym, większym miastem Česká Lípa.

To właśnie tu dwóch przyjaciół Milan Zelenka, oraz Michal Charvát postanowili otworzyć własny browar, a na jego siedzibę wybrali stary, od jakiegoś...
    2025-01-17, 11:05
  • ART
    2024.12.20 - Opolskie Grudniowe Dni Porterowe
    ART
    trochę Mason namieszał z Baltic porter day , ale my robimy sobie swego rodzaju rozgrzewkę przed nim :d czyli nasze opolskie interiorowe spotkanie porterowe i w tym roku odbędzie się na pewno, choćby miały na nim być tylko 3 osoby

Formuła jak w poprzednich edycjach. Każdy bierze...
    Start
    2024-12-20
    Koniec
    2024-12-20
    Adres
    Opole malina
    2024-12-16, 00:21
  • darekd
    ReCraft, [Piwne Podziemie], Ticket to Hell
    darekd
    Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj

"German Helles"

Ekstr. 12%, alk. 4,9%

Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod...
    2024-12-09, 02:23
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...