Cześć

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wierzbik88
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.11
    • 1

Cześć

Mam na imię Piotr. Mieszkam, warzę i pracuję w Krakowie. Od ok. 1,5 roku interesuję się (czytaj spożywam) piwo rzemieślnicze, a w listopadzie 2015 postanowiłem uwarzyć swoją pierwszą warkę Hefeweizena, z czego relację na pewno zamieszczę w odpowiednim dziale forum.
  • Horse1963
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.06
    • 547

Witaj na forum.
    Twoje zdrowie

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
      Islandia, Breiðdalsvík, Sólvellir 23, Beljandi Brugghus
      Serokomlak
      Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ]
      ...
      2024-10-13, 01:06
    • Prusak
      Browary, z których piwo zdążyłeś wypić, zanim padły
      Prusak
      Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
      2024-02-07, 19:00
    • Goglez
      Szkła z (prawdopodobnie) RFN
      Goglez
      Będę wdzięczny za jakieś informacje na ten temat, wiem tylko tyle, że mój ojciec je dostał kiedyś, nie wiem kiedy, prawdopodobnie od rodziny z RFN, być może w latach 80, on już nie żyje i nic więcej się nie dowiem. Nie wiem czy to coś rzadkiego czy nie, nawet nie mam pewności czy są...
      2023-03-18, 23:35
    • Kibi_junior
      Wymienię etykiety/podstawki na kapsle
      Kibi_junior
      Cześć,
      mam na zbyciu sporo birofiliów. Są to:
      - podstawki polskie oraz zagraniczne
      - stare polskie etykiety (od lat 60. aż do końca XX wieku)
      - kraftowe etykiety (w dużej mierze odklejane z butelek i puszek)

Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę wymienić...
      2023-03-05, 23:16
    • dadek
      Praha-Kobylisy, Na pecích 1044, Pivovar Bad Flash
      dadek
      Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
      2022-09-29, 02:56
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...