Cześć i czołem

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • boloney
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.01
    • 6

Cześć i czołem

Cześć wszystkim,

Mam na imię Mikołaj, pochodzę z wielkopolskiego Śremu a od ponad 5 lat przebywam na studencko-zawodowym wygnaniu w Poznaniu. Piwem interesuję się od lat a rejestrację tutaj traktuję jako kolejny, naturalny krok w rozwijaniu tegoż zainteresowania. Mam też nadzieję, że moja obecność tutaj przybliży mnie do realizacji jednego z moich noworocznych postanowień - czyli uwarzenia piwa z moim ojcem
    Ostatnia zmiana dokonana przez boloney; 2016-01-17, 17:10.
  • genea
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.02
    • 1515

Witaj i powodzenia w rozwijaniu
    Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
    Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
    Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• metalsrem
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.09
      • 239

Miło widzieć na forum kolejnego Śremskiego Poznaniaka:-) A piwowarstwo domowe polecam jak najbardziej.
      Browar domowy SKOTAR

Comment

• boloney
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2016.01
        • 6

Śremiaki są wszędzie!

Również was pozdrawiam.

Comment

Related Topics

Collapse

• kolomar
          Na temat chmielenia
          kolomar
          Witam, popełniłem już 5 warek z procesem zacierania (chociaz jakoś nie mogę się zdobyć na opisywanie moich doświadczeń w odpowiednim dziale) i nurtuje mnie jeden dość złożony temat a mianowicie CHMIELENIE.
          Do tej pory robiłem piwo z gotowych zestawów BA i jasno w instrukcji miałem...
          2006-05-06, 11:34
        • Center
          CZE!
          Center
          Witam wszystkich!
          Sorry, że tak późno (jestem TU już kilka dni), ale jak to mówią lepiej późno niż wcale
          Trochę o sobie:
          - mieszkam w Poznaniu (obecnie na wygnaniu w Warszawie, mam jednak nadzieję, że już niedługo), a w ogóle pochodzę z Chojnic (niestety...
          2003-03-07, 12:43
        • arzy
          Krakowski Klub Piwa
          arzy
          Na Krakowski Klub Piwa (dawny Prywatny Klub Przyjaciół Piwa) natknąłem się buszując po necie.
          Jak się domyślam przedstawicielem tego Klubu jest superprzemek (również forumowicz).
          Na stronie KKP jest LISTA HONOROWYCH PIWOSZY. Znalazłen na niej kilku forumowiczów: Kudłaty, adam16....
          2003-07-18, 22:23
        • żąleną
          Warszawa, Czumy (Jelonki), Polo Market
          żąleną
          Jeśli jakiś poznaniak na wygnaniu tęskni za Lechem Pilsem w butelce, to dostanie go za ok. 2,20 zł w Polo Markecie na ul. Czumy (Jelonki, blisko skrzyżowania Powstańców Śląskich z Górczewską).
          2004-12-02, 17:03
        • Nicram
          Z krainy habsurskiego browaru WITAM!
          Nicram
          No to siup na dzieńdobry
          Jestem z Żywca i to chyba powinno starczyć Niech wam sie piwo z kranów leje, niech nigdy gazu nie straci, niech z kufla sie nie rozleje, i by nie trza za nie było płacić

hehe
          Mam prosbe...
          Jestem jednym z redaktorów czasopisma...
          2006-05-26, 16:03
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...