Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • r8jack
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.01
    • 1

Witam

Długo się zastanawiałem i nadszedł ten czas gdy nastawiłem pierwszą warkę, którą jest cydr na bazie własnych jabłek.
    Czytając wasze forum zdecydowałem dopisać się do grona by nie być anonimowym.
    Więc witam wszystkich serdecznie.

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
    2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
    Petitpierre
    Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
    2024-07-07, 18:28
  • darekd
    Erl Bräu, Erlkönig Imperator
    darekd
    Browar z miasteczka Geiselhöring w Dolnej Bawarii.

https://www.erl-braeu.de/

Jasny koźlak dubeltowy, dwa razy złoto w swojej kategorii na European Beer Star (2016, 2018). Na dodatek niepasteryzowany. Cztery rodzaje chmielu z rodziny Hallertau.
    Alk. 8,5%
    Aromat –
    ...
    2023-01-29, 23:44
  • darekd
    Eichbaum, Cronus German Pilsner
    darekd
    Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
    Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
    2025-01-04, 02:50
  • Mar11111
    Początki z brewkitem...
    Mar11111
    Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
    ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
    2024-04-20, 15:46
  • darekd
    Camba, Winter Zauber Märzen
    darekd
    Gónobawarski duży browar rzemieślniczy działający od 2008 r. i początkowo związany z producentem sprzętu piwowarskiego BrauKon (korzysta z niego wrocławski Stu Mostów) jako ich browar eksperymentalny.

https://www.camba-bavaria.de/

14,5% ekstr., 6% alk., 17 IBU

...
    2024-02-07, 01:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...