Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • janusz70
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.01
    • 1

Witam

Witam wszystkich użytkowników forum.
    Mam na imię Janusz. Od ponad roku interesuję się polskim kraftem a także piwami zagranicznymi warzonymi w różnych stylach.
    Dołączając do Browar.biz pragnę wzbogacić swą wiedzę w temacie naszego ulubionego napoju.
    Pozdrawiam serdecznie

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Baladin, L'IPPA
    e-prezes
    Baladina znałem jeszcze z dość szerokich kranów Omerty w Krakowie, gdzie gościły czasem bardzo zacne piwa z Włoch. Może nie klasy Xyauyù, ale pamiętam, że to były moje początki z włoskim kraftem. Browar już mocno komercyjnie stoi na nogach, więc o zbyt nie musi się martwić. W Bolonii, przy...
    2023-02-26, 18:40
  • e-prezes
    Birra del Reno, Rossa
    e-prezes
    W sumie jedyne rozczarowanie włoskim kraftem jakie doświadczyłem. Może poza jednym piwem, które było przeciętne, tylko to było nijakie, marne.
    Mam wrażenie, że ten browar z okolic Bolonii swoją mainstremową produkcję (Bianka, Ambra, Rossa, Viola, Nera) opiera o założenia z początku...
    2023-02-16, 22:33
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia, Luigi Serra 11/c, Fermento
    e-prezes
    Nie miałem go na liście do zaliczenia, ale w trakcie rozmowy w pubie Brewdog dostałem profesjonalną mapkę z zaznaczonymi i krótko spisanymi kraftowymi miejscówkami piwnymi w Bolonii. O dziwo nie było na niej browarów, ale wypatrzyłem lokalik niedaleko mojego hostelu czynny w normalnych godzinach,...
    2023-02-07, 19:47
  • ART
    Olomouc, Ztracená 4, Muž přes palubu!
    ART
    Idąc z rynku w stronę Muzeum Umeni (gdzie facet wisi na gzymsie ) mamy mały sklep z kraftem. Ceny strzelają obecnie w kosmos. np. Polskie plastry zaj-zauery za 200 CK puszka

Ale można coś wyhaczyć np. z Clock, Raven, Opice, ja znalazłem dla siebie petka z Lazenskeho Pivovaru...
    2022-11-25, 11:14
  • darekd
    Gänstaller, Helles Lager
    darekd
    Jest mały problem z tym Gänstallererm. Nie do końca to tradycyjny browar i nie do końca kontrakt. Region to Górna Frankonia w Bawarii.
    Andreas Gänstaller pracował na kierowniczych stanowiskach w browarze Mahrs w Bambergu. Potem wynajmował dawne browary, gdzie wznawiał własną
    ...
    2020-11-19, 00:46
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...