Rozkmina

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ChoryBatory
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.11
    • 1

Rozkmina

Witam

Naszła mnie pewna rozkmina, nie podyktowana jednak stanem upojenia alkoholowego tym bardziej haju w gwoli ścisłości. Ot tak po prostu. Mianowicie zastanawia mnie taka przysłowiowa czara goryczy....ile to ustrojstwo może mieć IBU?? Najlepszą, najtrafniejszą odpowiedź nagradzam grymasem podziwu na mojej twarzy. Pozdro.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Nová Paka, Pivovarská 400, Pivovar Nová Paka
    dadek
    Browar jak i jego piwa są ogólnie znane w Polsce i dość dobrze dostępne, szczególnie bogaty asortyment jest do kupienia we Wrocławiu. Tak więc wizyta naszej ekipy w Nové Pace była podyktowana nie tyle chęcią spróbowania znanych nam piw, co zwiedzenia zabytkowego browaru powstałego w 1872...
    2022-07-02, 01:16
  • dadek
    Bezděkov u Klatov 79, Pivovar Bezděkov
    dadek
    Bezděkov leży 4 km na południowy zachód od Klatov, łatwo tu dojechać pociągiem po czym główna ulicą od stacji do browaru jest 800 m.
    Piwowarstwo ma tu długą tradycję a browar był częścią majątku ziemskiego już od połowy 19 wieku. Duży browar przemysłowy wybudowano tu w 1906...
    2016-10-16, 17:47
  • marqqq
    Guinness, Kilkenny Irish Red Ale
    marqqq
    Alc. 4,3%, puszka 440ml
    Kilkenny Irish Red Ale

W środku jakaś kulka czy inne ustrojstwo. To chyba w tych Guinesach zawsze jest.
    Przy otwieraniu psyknęło jakbym pepsi otwierał.
    Piana gęsta, utrzymuje się cały czas.
    W zapachu jakaś delikatna paloność,...
    2016-10-07, 20:07
  • pebejot
    Bułgaria, Burgas, Han Krum 6, Burgaska Pivovarna (Veritas)
    pebejot
    Browar restauracyjny "Burgaska Pivovarna" lub też "Veritas" (nie wiem która nazwa jest prawidłowa) został otwarty w zeszłym roku w popularnej nadmorskiej miejscowości.
    Znajduje się vis a vis głównego dworca kolejowego w Burgas.
    Po wejściu znajdujemy się w...
    2016-09-23, 20:52
  • Pancernik
    2016.04.07-09 - IV Warszawski Festiwal Piwa
    Pancernik
    Jakoś nie znalazłem tematu, pozwalam sobie więc zanęcić...
    Chciałem podzielić się kilkoma uwagami już po festiwalu, licząc na to, że dotrą do jego organizatorów.
    Być może będą chcieli je wykorzystać, doskonaląc organizację tej coraz większej imprezy, a być może...
    2016-04-10, 10:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...