Dzień dobry, cześć i czołem z Gdanska :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piwowarJR
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.04
    • 3

Dzień dobry, cześć i czołem z Gdanska :)

Witam. Zainteresowałem się piwowarstwem niedawno za pomoca kopyrowych filmików i postanowiłem nawarzyc co nieco. W niedzielę nastawilem Dark Ale Coopersa, mam nadzieję że wszystko wyjdzie wiąże z forum nadzieję na uzyskanie porad odnośnie warzenia i technik z tym związanych. Pozdrawiam wszystkich piwowarów tych zaawansowanych i początkujących.
  • Jimmy_jb
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.11
    • 911

Witaj. Powodzenia w warzeniu. Na faceebooku jest grupa "pomorscy piwowarzy domowi" - polecam dołączyć.
    Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
      Nowy Browar Gdański, APA Gdańska
      ART
      Zdaje się całkiem niedawno zaczęli puszkować swoje piwa. Dwa lata temu tylko butelki z zawieszką można było kupić na wynos. A ten egzemplarz zakupiony wysyłkowo przez OMB.

ekstr 11.5 / 4,7 alk.

Bardzo dobrze pijalne jaśniuteńkie i lekkie w odbiorze piwo. Chmielenie...
      2025-01-05, 00:03
    • Zoppoter
      Porcelanki z Gdańska, Gdyni i Sopotu
      Zoppoter
      Witam,

poszukuję porcelanek z Gdańska (Danzig), Gdyni (Gotenhafen) i Sopotu (Zoppot).
      2018-03-22, 13:57
    • Luki1946
      Czołem
      Luki1946
      Czołem. Łukasz lat 31, mieszkaniec Kwidzyna (pomorskie). Do rejestracji na forum najbardziej przyczynił się dział "kolekcjonerstwo" jako, że od niedawna rozpocząłem swoją własną kolekcję etykiet oraz kapsli. Pozdrawiam serdecznie.
      2017-10-28, 15:01
    • daro96610
      Czołem piwosze
      daro96610
      No witam Panów i Panie (jeśli są ). Dopiero uczę się piwnego świata, ale poznawanie jest bardzo przyjemne zaczynam właśnie przygodę z piwowarstwem domowym i mam nadzieję, że za kilka tygodni pochwalę się tym, co uwarzyłem pozdrawiam
      2018-09-12, 14:31
    • Mar11111
      Początki z brewkitem...
      Mar11111
      Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
      ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
      2024-04-20, 14:46
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...