Młody browarnik wita :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marval
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.05
    • 2

Młody browarnik wita :)

Cześć wszystkim!
    Jestem Marcin, zaczynam przygodę z piwowarstwem i możecie być pewni ze nie będzie to mój jedyny temat na tej stronie pochodze z Wrocławia a mieszkam w górach sowich. Pierwszym piwem pochwale sie za miesiąc

Ponadto robię drewniane kufle do piwa, prowadze fanpage na facebooku "Drewniane kufle" do którego zapraszam! Kopyra dostał taki jeden kufel i z wyglądu myślę ze mu przypasowal ale z tego co wiem to jeszcze z niego nie pił bo ma urwanie głowy i nie ma kiedy. Niemniej na zdrowie!

Witam Was zatem!
  • solfernus
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.08
    • 1025

Cześć Młody, witaj na forum!
    Swoją drogą co trzeba zrobić by mieć taki kufel poza ględzeniem o piwie w sieci?
    No i z jakiego drewna je robisz?
    Twoje
    Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• Marval
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2016.05
      • 2

Witaj!
      Wystarczy zamówić go na fanpagu na facebooku wysyłając do mnie wiadomość pw głównie robię z drewna bukowego i jaworowego, ale teraz na stanie mam tylko jesion Wypalam też wzory... polecam zobaczyć zdjęcia na tym fanpagu

Zauważyłem też, że dobrze smakują w takim kuflu ciemne, gęste piwa często takie style jak porter, czy stout piję właśnie z drewna, a szkło zostawiam na półce

Comment

• kostas
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2014.08
        • 212

Witaj na forum Marval
        Browar Domowy El Greco na Facebooku

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Jičín, Chelčického 8, Pub Jičín
          dadek
          Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
          Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
          2025-01-11, 03:32
        • dadek
          Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
          dadek
          W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
          2023-05-18, 05:23
        • dadek
          Gryfice, Nowy Świat 8, Browar Folga
          dadek
          Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
          2019-09-27, 05:46
        • dadek
          Niemcy, Oberasbach-Altenberg, Zirndorfer Straße 18, 1.Altenberger Brauhaus
          dadek
          Rodzinny browarek powstały w 2015 roku w miejscowości 10 km na zachód od centrum Nürnberg. Najszybciej można tu dojechać pociągiem do stacji Zirndorf i dojść 1300 m, ewentualnie podjechać autobusem 70 lub 72.
          Odwiedziliśmy browar 29.11.2023. Żółty, 2-piętrowy budynek ze spadzistym...
          2023-12-10, 23:39
        • dadek
          Hlízov 230, Pivovar Holanďan
          dadek
          Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
          Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
          2023-11-03, 01:29
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...