No cześć!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kRetman4
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.08
    • 4

No cześć!

Cześć wszystkim! Mam na imię Kamil, obecnie stacjonuję w okolicach trójmiasta. Zajmuję się ogromem rzeczy - muzyka (nie tylko słuchanie), elektronika, video, html/css, tworzenie przeróżnych rzeczy/ urządzeń itd. Piwem zainteresowałem się zupełnie przez przypadek. Natknąłem się na serię filmów Tomka Kopyry (myślę, że nie jestem tu jedyny), po których stwierdziłem, że picie tylko perły w ilościach kilku sztuk jest w sumie bez sensu i to dobry moment żeby coś z tym zrobić. Od razu nakręciłem się na produkcję swojego piwa, zakupiłem sprzęt, spędziłem godziny na oglądaniu filmików na YT i czytaniu różnych artykułów na temat ważenia (tak też trafiłem na to forum). I tak oto czekam na swoje pierwsze 20L.
    Trochę się rozpisałem...

Wszystkiego dobrego!

Related Topics

Collapse

• darekd
    Neulich, Original
    darekd
    Malutki browarek z własnym lokalem w berlińskiej dzielnicy Neukölln.

Summer Ale
    4,9% alk.
    20 IBU

Chmiele: Monroe (DE) i Comet (US)

https://neulich.de/bier/original/

Choć gdzie indziej podają, że dodatkowo jest jeszcze chmiel Magnum...
    2024-12-14, 01:43
  • e-prezes
    Brofaktura, Micro Hazy IPA
    e-prezes
    Po tym jak przedpremierowo wypiłem nanoIPA nakręciłem się na to piwo widząc je w sklepie. Tu 3,6% alk. czyli więcej niż w nanoIPA. W składzie płatki, słody żytni i owsiany, a do tego hoprate 12 g/l. W składzie też Amore Preta, Książęcy i Citra CRYO. Piwo jest hazy, "soczkowate"...
    2023-09-11, 15:51
  • mat_bro
    Automatyczny kocioł zacierno-warzelny
    mat_bro
    Nadszedł czas, żeby pochwalić się owocem prawie rocznej pracy nad naszym (moim i kolegi) "automatycznym" kotłem zacierno-warzelnym. Na tę chwilę zrobiliśmy 3 sztuki (dwie 25 i jedną 35l). Teoretycznie można by powiedzieć - kolejny klon braumeistera. I w sumie jeśli chodzi o zasadę...
    2017-02-05, 02:56
  • sebrew
    Nano fermentor.
    sebrew
    Witam wszystkich forumowiczów.
    Po wielu miesiącach oglądaniu piwnych blogów, nakręciłem się i postanowiłem skompletować sprzęt do domowego browaru.
    Niestety warunki lokalowe mam... takie jakie mam. Dodatkowo żona "nie pała entuzjazmem" do pomysłu warzenia piwa w...
    2014-08-24, 20:41
  • ART
    2017.06.09-11 - 8. Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa
    ART
    Przyda się kompilacja informacji od organizatorów:
    =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Dekalog uczestnika
    Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa

55 stoisk z piwem, a na nich piwa z blisko 100 browarów, 500 piw, 59 premier...
    2017-06-06, 14:34
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...