Na imię mam Jacek, piwowarstwem zainteresowałem się ok 1.5 roku temu, za sobą mam już kilka warek choć ciągle nie wszystko wychodzi idealnie. Zatem uczę się i zbieram doświadczenie.
Cześć wszystkim, dopiero przymierzam się do warzenia, ale dziś postanowiłem się przywitać, mimo że na forum jestem już biernym obserwatorem od pewnego czasu
Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
Cześć wszystkim. Mam na imię Paweł. Piwowarstwem domowym zajmuję się od ok 2 lat, chociaż nie mam zbyt wielkiego do świadczenia i wielu warek na swoim koncie. Z racji zamieszkiwania w bloku i braku porządnej piwnicy warzę głównie zimą. Oprócz własnego piwa lubię także i pijam piwa z...
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...