Pijmy piwo tylko polskie - lokalne!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seba-SP1921RACOVIA
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.01
    • 3

Pijmy piwo tylko polskie - lokalne!

Witam Szanowne Grono Forum-lepiej znających się na realiach BROWARNICTWA tzw KUSTOSZY SMAKU CHMIELU-bez obrazy dla chemicznych koneserów smaku

Na wstępie szybka historia-każdy za młodego "chyba lubiał chyknąć" Browarka. ja NASZEGO regionalnego KMICICA ---jak zasmakowałem ukradkiem od OJCA...ale nie będę marudził tylko dodam:

Małe polskie browary warzą piwo w sposób naturalny, a niestety obce koncerny produkują piwo w sposób przemysłowy-wiadomo,że to SZANOWNE GRONO WIE, więc dziękuję MEGA ZIOMALOWI ARZ-emu z Bractwa Piwnego Czewa za to,że kontynuuje to z innymi braćmi i wspiera lokalne POLSKIE BROWARNICTWO już tyle czasu i mnie tym zaraził.
  • noodles
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.09
    • 700

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seba-SP1921RACOVIA Wyświetlenie odpowiedzi
    Małe polskie browary warzą piwo w sposób naturalny, a niestety obce koncerny produkują piwo w sposób przemysłowy

".. mądrego to i przyjemnie posłuchać" - powiedział Kazimierz Pawlak w filmie "Kochaj albo rzuć".
    Moja kolekcja podstawek

Comment

• Dukat_WSI
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2015.03
      • 781

Szczerze mówiąc wolę np. dobry porter od koncernu, niż różne "regionalne" wynalazki typu Grybów, Połczyn-Zdrój, które często robią sikacze dla browarów kontraktowych typu Lidl, Biedronka, Carrefour.
      Last edited by Dukat_WSI; 2016-08-14, 17:37.

Comment

• genea
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.02
        • 1515

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedzi
        Szczerze mówiąc wolę np. dobry porter od koncernu, niż różne "regionalne" wynalazki typu Grybów, Połczyn-Zdrój, które często robią sikacze dla browarów kontraktowych typu Lidl, Biedronka, Carrefour.
        Każdy ma swój smak. Jakby nie było popytu na sikacze, to by ich nie robili Jak w każdej dziedzinie są firmy i "firmy". Mimo wszystko ja jednak wolę eksperymentować z regionalnymi Jak to mawiał klasyk "jest ryzyko jest zabawa"
        Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
        Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
        Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• Sylwek8
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2016.10
          • 14

Genea sikacze nie smakiem, a ceną zachęcają do kupna.
          pyszne sałatki

Comment

Przetwarzanie...
          X