Pozdrowienia z Podkarpacia

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krokiet
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.12
    • 17

    #1

    Pozdrowienia z Podkarpacia

    Wita was student z Rzeszowa, pochodzący z Dębicy. Ledwo 21 lat, ale moja przygoda z piwem przyspiesza w tempie wykładniczym. Pierwsze krafty i regionalne zacząłem pić już już od roku 2014.
    Gustuję w mocno goryczkowych IPA'ch, DIPA'ch, Porterach bałtyckich, i oczywiście RIS'ach. Poza tym lubię wszystko co jest ciekawe.
    Od niedawna zacząłem pisać swoje recenzje, bo w końcu zacząłem czuć w piwie więcej niż goryczkę i słodowość.
    Mam za sobą jedną warkę z brewkit'u - pale ale. Niestety ze względu na brak sprzętu i wiedzy nie była to próba porywająca. Mimo wszystko swoje piwo to swoje piwo, i na pewno do warzenia wrócę prędzej czy później.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Krokiet; 2016-12-14, 15:22. Powód: Karygodny błąd ortograficzny ;)
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

    #2
    Dębica... Witamy. A co z planowanym browarem w Sędziszowie Młp?

    Comment

    • Krokiet
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2016.12
      • 17

      #3
      Niestety nic mi o tym nie wiadomo. Mało dostaje newsów z Sędziszowa, ale zaciekawiłeś mnie. Spróbuję zgłębić temat.

      Comment

      • Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4507

        #4
        O.K. I dobrej obecności na bbizie życzę.

        Comment

        • Jaro03
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.06
          • 66

          #5
          Wiadomo coś odnośnie tego browaru w Sędziszowie ?
          Jestem bardzo ciekawy tego ponieważ jestem z Ropczyc
          2011/2012 początek kolekcji puszek
          Na dzień dzisiejszy 4300 puszek piwnych z 91 Państw Świata

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • Grbuy
            Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
            Grbuy
            Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
            2023-11-30, 20:57
          • balon91
            porada dotycząca temperatury
            balon91
            Witam serdecznie.
            Właśnie zacząłem warzyć swoje pierwsze piwo.
            Niestety nie pomyślałem o temperaturze, mianowicie aktualnie fermentator stoi w kuchni w temp 23 stopnie Celsjusza.
            Z tego co widzę drożdże ładnie wzięły się do roboty bo ładnie bulgoczę przez rurkę....
            2021-07-10, 13:47
          • heckler
            Czechy, Příbor, Josefa Rašky 392, Pivovar Pivojem
            heckler
            Jan Jemelka , to kolejny piwowar domowy, który spełnił swoje marzenie o własnym browarze. Instalację ustawiono na parterze prywatnego domu stojącego w jednej ze starych, ciasnych uliczkach miasta Příbor.
            Cały sprzęt został zakupiony w Chinach i w jego skład wchodzi 500 litrowa warzelnia...
            2023-10-10, 08:08
          • dadek
            Mörfelden-Walldorf, Hintergasse 4, Faselbräu
            dadek
            Małe, spokojne miasto (a właściwie dwa połączone administracyjnie w jeden organizm) położone 17 km na południe od Frankurtu (am Main). Dojazd pociągiem z Frankfurt Hauptbahnhof zajmuje 17 minut ale nie należy wysiadać na stacji Walldorf a na następnej Mörfelden. Z dworca droga jest prosta...
            2023-09-30, 00:34
          • heckler
            Czechy, Radíkovice, Radíkovice 12, Pivovar na Statku
            heckler
            Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
            2023-08-25, 06:29
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...