Czołem!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kamael_Lwo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.03
    • 1

Czołem!

Cześć, Kamil z Legionowoa.
    Uwarzylem 3 warki z brew kitu. IPA, Stout, Astralian IPA.
    Warki z zacieraniem: Ordynarny bitter-burzliw, American Pale Ale- burzliwa.

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 10:28
  • Mortimer
    Samiec Alfa z pierwszej warki
    Mortimer
    Nie wiem czy to tu powinno sie zamieszczac takie rzeczy ale...
    Na FB mozna wylicytowac podczas akcji charytatywnej SAMIEC ALFA z PIERWSZEJ WARKI !!

https://www.facebook.com/piwapodwiad...15040431900992

po zakonczeniu licytacji zedytuje posta aby potomni...
    2020-03-14, 14:49
  • smir
    Oktoberfestbier temperatura fermentacji
    smir
    Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. W swojej krótkiej karierze uwarzyłem póki co 6 warek z czego 2 z brewkitu. Piwka nie wyszły najgorzej. Mam jednak pytanie dotyczące mojej następnej warki. Zamówiłem zestaw surowców z browamatora BA Marcowe, Oktoberfestbier, w skład wchodzą:
    ...
    2021-05-24, 22:09
  • dadek
    Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
    dadek
    Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
    2023-11-17, 01:48
  • TOM3K
    Dwa pytania o piwo z brew kitu.
    TOM3K
    Witam.
    Mam dwa pytania.
    1. Czy jak rozcięczę puszkę brew kitu 1,7Kg w 5 litrach wody to otrzymam 6,7L nastawu?
    2. Chciałbym podnieść Blg z 12 na 14 za pomocą glukozy aby podnieść zawartość alkoholu ale bez wyczuwalnej szkody. Czy to dobry pomysł?
    2018-06-06, 15:23
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...