Witam, nazywam się Tomek, z domowymi alkoholami mam do czynienia od lat (wina, nalewki i cydry) przygodę w piwem zacząłem 9 miesięcy temu, mam już na koncie 4 warki w tym jedna z brew kitu i 3 w pełni zacierane. Pozdrawiam i do przeczytania
Witam
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Witam.
Mam dwa pytania.
1. Czy jak rozcięczę puszkę brew kitu 1,7Kg w 5 litrach wody to otrzymam 6,7L nastawu?
2. Chciałbym podnieść Blg z 12 na 14 za pomocą glukozy aby podnieść zawartość alkoholu ale bez wyczuwalnej szkody. Czy to dobry pomysł?-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Browar ze Stralsundu kontynuuje tradycję współpracy z piwowarami domowymi zapoczątkowanej tym piwem:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...er-heller-bock
Receptura tego piwa to efekt zwycięstwa w siódmej edycji (2023) mistrzostw...-
Channel: Niemcy
2024-11-30, 01:27 -
-
Festiwal Alkoholi HEVELKA - piwa rzemieślnicze, kraftowe destylaty, cydry i miody pitne, wino, foodtrucki oraz liczne atrakcje, takie jak koncerty muzyki klasycznej i jazzowej, Strefa Gier Planszowych, prelekcje i degustacje.
-
Channel: Festiwale piwne
2024-11-03, 19:06 -
-
Minibrowar znajduje się w centrum stolicy Armenii, niedaleko placu Republiki w otoczeniu nowoczesnych apartamentów i drogich hoteli.
Ściana frontowa to piękny taras z wygodnymi stolikami i z zasuwaną markizą. Tam też jest osobny mały bar u (w czerwcu był nieczynny).
Wnętrze niezbyt...-
Channel: Armenia
-
-
Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
-
Channel: Festiwale piwne
2024-07-07, 18:28 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment