Jest to mój pierwszy kontakt z tematyką birofilistyki. Do tej pory udzielałam się raczej na forum związanym z winem. Dziękuję za przyjęcie do grupy.
Witam wszystkich!
Collapse
X
-
-
Witam kolejną kolekcjonerkęZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment
Related Topics
Collapse
-
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 18:48 -
Poszukuję piwnych artefaktów związanych z przedwojennym Koszalinem (Koslin).
Jeśli ktoś posiada takowe lub zna miejsce ich pobytu, będę wdzięczny za kontakt/informację.
kontakt: bublitzman@gmailcom...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Będąc na Manhattanie koniecznie trzeba odwiedzić najstarszy pub w Nowym Jorku, działający od 168 lat.
McSorley's Old Ale House znajduje się w pobliżu stacji metra Astor Pl zielonych linii 4 i 6.
Jest to pub w Irlandzkim stylu, co już u progu zwiastuje witryna.
Wchodząc...-
Channel: USA
2022-03-11, 15:48 -
-
Witam.
Poszukuję informacji o przedwojennym browarze w Pakości (Pakosch) koło Inowrocławia.
W XIX w. istniała m.in. fabryka wód mineralnych, browar, destylarnia ... ale konkretnej informacji nie posiadam.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.-
Channel: Historia
-
-
Poszukuję informacji o przedwojennym browarze we Frauenburgu - Fromborku. Wiem, że Browar nazywał się Copernicus Brauerei i należał do Augusta Steffena. Browar produkował piwo ciemne Frauenburger Mumme. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
W kolekcji posiadam butelkę z tego browaru,...2 Photos-
Channel: Historia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment