Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ewemarkam
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.11
    • 2

Witam

Cześć wszystkim. Mam na imię Marcin, jestem z Bielska-Białej. Dopiero zaczynam przygodę z domowym piwem.

Related Topics

Collapse

• VidiBob
    Piana a brak wyraźnej fermentacji
    VidiBob
    Dzień dobry,
    zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
    2022-05-19, 14:36
  • Undeath
    2023.01.08 - XVI Spotkanie Piwowarów Domowych w Zielonej Górze
    Undeath
    Witajcie,

Niestety tak późno zamieszczam informację, bo ogólnie nie organizuje tego spotkania. Na prośbę zamieszczam wpis. Spotkanie odbędzie się w Hauście pl. Pocztowy 9, Zielona Góra - od 17.00. Forma otwarta (poczęstunek także dla osób z zewnątrz)- do ostatniego piwa -...
    2023-01-23, 20:17
  • lorem
    Piwne imię dla psa :)
    lorem
    Witajcie!

Nietypowy powód dla rejestracji na tego typu forum, wiem, ale to żaden troll. Otóż lada dzień stanę się posiadaczem psa, a raczej suczki i jako, iż moim zamiłowaniem są krafty chciałem by imię psa kojarzyło się jakoś z - krótko mówiąc - piwem
    O...
    2019-02-07, 16:36
  • daro96610
    Czołem piwosze
    daro96610
    No witam Panów i Panie (jeśli są ). Dopiero uczę się piwnego świata, ale poznawanie jest bardzo przyjemne zaczynam właśnie przygodę z piwowarstwem domowym i mam nadzieję, że za kilka tygodni pochwalę się tym, co uwarzyłem pozdrawiam
    2018-09-12, 14:31
  • Maciek00186
    Witam Was Piwowarzy :)
    Maciek00186
    Czesc !! Mam na imie Maciek i przygode z browarem domowym zainspirowana " efektem Kopyra" zaczalem w grudniu zeszlego roku. Mam za soba 5 warek glownie brewkity przeniczne i dla odmiany jeden stout fermentowane na cukrach BA PLUS, refermentacja na glukozie. W moim odczuciu bajka w porownaniu...
    2018-07-15, 23:24
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...