Hej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PerryDelikatesy
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2017.12
    • 1

Hej

Witam wszystkich większość mnie pewna zna ,spotkaliście mnie za barem w Delikatesach. Jestem tu ,bo jestem zachlanny wiedzy ,a gdzie jej szukać najlepiej jak nie u źródła pozdrawiam i do zobaczenia
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 2859

Witaj na forum
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
      Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
      Serokomlak
      Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
      Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
      2024-11-03, 01:56
    • Mar11111
      Początki z brewkitem...
      Mar11111
      Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
      ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
      2024-04-20, 14:46
    • AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Eber Pils
      AaLeX
      Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
      2024-01-16, 07:58
    • darekd
      Track, Seeing is Changing
      darekd
      Browar z Manchesteru. Działa od 2016 roku.

Potrójna IPA, chmiele: Citra, Nectaron, Galaxy.
      Alk. 10,5%

Aromat: cytrusy, owoce tropikalne, trochę żywiczny, w tle biszkopt od słodu
      Piana - wysoka
      Barwa - mocno zmętniony, cytrynowy
      Wysycenie - średnie,...
      2023-09-17, 22:21
    • darekd
      Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
      darekd
      Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
      ...
      2023-02-07, 23:16
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...