Witam i Cześć

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gonti94
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.06
    • 2

Witam i Cześć

Cześć,

Nazywam się Łukasz mam 24 lata i dopiero zacząłem swoją przygodę z browarnictwem,
    oczywiście jako początkujący piwowar zacząłem od brewkitu Coopers (Lager), właśnie jestem na etapie rozlewania. Niby robiąc piwo z brewkitu nie trzeba się natrudzić, ale samo to sprawia że jednak jakoś chcę poznawać świat piwa i mam nadzieję że w końcu znajdę swoje hobby.

Aktualnie jakąś wiedzę czerpię z książki "Domowe Piwo - Podręcznik początkującego piwowara" - A. Banachowicz.

Jeżeli ktoś ma jakieś ciekawe źródła, fajnie by było jakby napisał w komentarzu.

Pozdrawiam serdecznie!
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2012.09
    • 1997

No, cześć, a jak masz na imię??

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Jelcz-laskowice, Polna 38, Browar Cześć Brat!
      pebejot
      Browar Cześć Brat! zaprasza w sezonie w weekendy do swojego firmowego lokalu.
      Lokal ma formę ogródka działającego na terenie posesji, na której mieści się browar.
      Do dyspozycji mamy hipsterskie stoliki z blatem z płyty paździerzowej w komplecie z ławkami zbitymi z europalet....
      2023-09-11, 21:37
    • Gonti94
      Cześć!
      Gonti94
      Cześć,

Nazywam się Łukasz mam 24 lata i dopiero zacząłem swoją przygodę z browarnictwem,
      oczywiście jako początkujący piwowar zacząłem od brewkitu Coopers (Lager), właśnie jestem na etapie rozlewania. Niby robiąc piwo z brewkitu nie trzeba się natrudzić, ale samo...
      2018-06-14, 15:16
    • bastion
      Łotwa, Jelgava, Cukura Iela 21, Alus Daritava Viedi.
      bastion
      Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....
      2023-11-27, 21:50
    • Mar11111
      Początki z brewkitem...
      Mar11111
      Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
      ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
      2024-04-20, 14:46
    • Grbuy
      Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
      Grbuy
      Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
      2023-11-30, 20:57
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...