Witam Was Piwowarzy :)

Collapse
X
Collapse
Posty
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maciek00186
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.07
    • 2

    #1

    Witam Was Piwowarzy :)

    Czesc !! Mam na imie Maciek i przygode z browarem domowym zainspirowana " efektem Kopyra" zaczalem w grudniu zeszlego roku. Mam za soba 5 warek glownie brewkity przeniczne i dla odmiany jeden stout fermentowane na cukrach BA PLUS, refermentacja na glukozie. W moim odczuciu bajka w porownaniu z koncerniakami. Ostatnią warke zrobilem takze z brewkitu przenicznego ale tym razem zamiast cukrow dodalem 1.7kg slodu przenicznego i czekam na efekty Jedynie mocą nie powalają te moje wynalazki bo poczatkowe blg zazwyczaj mialem 12-9 a koncowe nie mniej niz 2.5. Juz czekam na porady
    Pozdrawiam Serdecznie !!!
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12858

    #2
    Witaj

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10804

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maciek00186
      Czesc !! Mam na imie Maciek i przygode z browarem domowym zainspirowana " efektem Kopyra" zaczalem w grudniu zeszlego roku. Mam za soba 5 warek glownie brewkity przeniczne i dla odmiany jeden stout fermentowane na cukrach BA PLUS, refermentacja na glukozie. W moim odczuciu bajka w porownaniu z koncerniakami. Ostatnią warke zrobilem takze z brewkitu przenicznego ale tym razem zamiast cukrow dodalem 1.7kg slodu przenicznego i czekam na efekty Jedynie mocą nie powalają te moje wynalazki bo poczatkowe blg zazwyczaj mialem 12-9 a koncowe nie mniej niz 2.5. Juz czekam na porady
      Pozdrawiam Serdecznie !!!
      Witaj, Kopyr nauczył pszenicy przez rz?
      ps przeczyść klawiaturę, bo alt się zacina
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • Maciek00186
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2018.07
        • 2

        #4
        Dzięki za uwage! Z dyktanda pewnie była by bomba
        Nie, Kopyr jedynie pokazał mi jak nie zepsuć najprostszego zadania( czyli piwa z puszki). Niemniej jednak bardzo mnie cieszy obecność świeckich umysłów. Czuję, że wiele się tutaj nauczę ( od ortografii po warke na wyższym szczeblu).
        Pozdrawiam ! :stout

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • e-prezes
          Nepomucen, Michael
          e-prezes


          Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
          2022-11-29, 14:43
        • Ahumba
          2024.11.15-16 - Poznań, Poznańskie Targi Piwne & Hempathy Expo
          Ahumba
          Odbywające się od 2013 roku Poznańskie Targi Piwne to wyjątkowe wydarzenie. Radosna celebracja jednego z najstarszych trunków na świecie przeplata się z profesjonalnym charakterem imprezy targowej. To doskonała okazja by poznać kulturę, historię, a także współczesny świat rzemieślniczego...
          Start
          2024-11-15
          Koniec
          2024-11-16
          Adres
          Głogowska 14, 60-734 Poznań, Międzynarodowe Targi Poznańskie
          2024-09-22, 10:22
        • RomaNzRumunii
          Kocioł, warto?
          RomaNzRumunii
          Wyczaiłem na alegroszu taki kocioł z kega, co myślą bardziej doświadczeni piwowarzy, warto to brać czy raczej się nie sprawdzi?

          https://allegro.pl/oferta/keg-50l-z-...ce-14834254448...
          2024-06-21, 07:29
        • Prusak
          Käbliku, Pilsner Urukell
          Prusak
          Nie, nie ma błędu w pisowni, tak nazwali swoje piwo piwowarzy z browaru w południowej Estonii.
          Alk. 4, 4 % vol. Ekstraktu nie podano, za to mamy informację 37 IBU.
          I rzeczywiście, goryczka wyrazista, ale przyjemna, lekko zaznaczona baza słodowa, Piwo jest lekkie, ale nie wodniste....
          2024-05-09, 15:56
        • dadek
          Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
          dadek
          Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
          2024-04-24, 01:15
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...