Mam na imię Piotr, mieszkam w Krakowie.
Zajawiłem się piwowarstwem, choć piwowar ze mnie na razie żaden. Bardzo imponują mi amatorscy piwowarzy i ich piwa. Co do mnie to mam na koncie piwo z ekstraktów z Gozdawy, było pijalne i przyjemne, co zachęciło mnie do dalszych kroczków.
W tej chwili zamówiłem sobie właśnie zestawy do zacierania : Czeską Dziesiątkę i Grodziskie. Myślę że jak na pierwsze warki będzie dobrze.
Trochę sprzętu już mam wiaderka kraniki, wężyki muszę ogarnąć garnek. Załatwiłem sobie kiedyś elektryczny garnek- pasteryzator z nierdzewki, i będę go próbował modyfikować i dać nową grzałkę bo ta co jest wali różnicówką po rozgrzaniu, zwiększę moc z 1,8 na 2 kW jeśli się uda znaleźć odpowiednią grzałkę. Wiem że to nie najlepsza droga ale nie mam za bardzo innych możliwości w swojej kuchni. Będzie musiało wystarczyć.
Tyle o mnie, liczę na Wasze dobre rady w moich pierwszych krokach na tej drodze.
Pozdrawiam
PiotrN
Zajawiłem się piwowarstwem, choć piwowar ze mnie na razie żaden. Bardzo imponują mi amatorscy piwowarzy i ich piwa. Co do mnie to mam na koncie piwo z ekstraktów z Gozdawy, było pijalne i przyjemne, co zachęciło mnie do dalszych kroczków.
W tej chwili zamówiłem sobie właśnie zestawy do zacierania : Czeską Dziesiątkę i Grodziskie. Myślę że jak na pierwsze warki będzie dobrze.
Trochę sprzętu już mam wiaderka kraniki, wężyki muszę ogarnąć garnek. Załatwiłem sobie kiedyś elektryczny garnek- pasteryzator z nierdzewki, i będę go próbował modyfikować i dać nową grzałkę bo ta co jest wali różnicówką po rozgrzaniu, zwiększę moc z 1,8 na 2 kW jeśli się uda znaleźć odpowiednią grzałkę. Wiem że to nie najlepsza droga ale nie mam za bardzo innych możliwości w swojej kuchni. Będzie musiało wystarczyć.
Tyle o mnie, liczę na Wasze dobre rady w moich pierwszych krokach na tej drodze.
Pozdrawiam
PiotrN
Comment