No to ja się wypowiem. Mnie wygą nazwać nie można Temat jest 'Witamy nowych forumowiczów', a kto ma ich witać jak nie wygi właśnie? Zresztą...oni są wszędzie
Jako, iż jest to mój pierwszy post... wypadałoby się przedstawić...
Mieszkam w Poznaniu, zajmuję się niczym innym jak kompami... zwanymi przeze mnie 'blaszakami'... piwo pijam raczej okazyjnie... głównie po pracy lub wieczorami...
Od paru ładnych dni ślęcze, czytam... jak wiadomo wpierw nalezałoby się zapoznać z zasadami tutaj panującymi... by nie popełnić jakiejś gafy...
Chciałbym także podziękować Pewnym Forumowiczom za przywitanie mnie na PW... :-)
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
Comment