Witajcie smakosze piwa.O sobie nie wiele mogę powiedzieć.Mam swoje lata i z nie jednego kufla piwo piłem.Gatunków ani ilości nie jestem w stanie policzyć.Z miejscami w kturych piwo piłem mam podobny problem. Obecnie prowadzę osiadły tryb życia i raczej poza Gdańsk się nie ruszam.To byłoby na tyle.
Nowy
Collapse
X
-
Piwożłop napisał(a)
Piwożłop połączenie słów PIWO i ŻŁOP w/g słownika ortograficznego wydanego przez PWN W-wa 1997r.(żłop-pij)Co do miejsc dotyczy rejonów świata i szerokości geograficznych.Pozdrowienia PIWOŻŁOPComment
-
Hej górole, pytajom Cie !Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
Comment
-
Wita Cię mieszkaniec południowej Wielkopolski!
Ja też mam swoje lata, co widać po nicku
Witaj"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
Related Topics
Collapse
-
Widzę że KiKów napączkowało w Warszawie. Taki tam kawiarniany klimat z widokiem na często patrolowaną ulicę. Ciekawy czarnolustrzany sufit.
Kranów piwnych 11. Piwa w dobrej formie.
Ale co przykuło uwagę w szczególności - któż to na ten super pomysł wpadłbył?!...-
Channel: Warszawa
2024-04-24, 19:05 -
-
Zdaje się całkiem niedawno zaczęli puszkować swoje piwa. Dwa lata temu tylko butelki z zawieszką można było kupić na wynos. A ten egzemplarz zakupiony wysyłkowo przez OMB.
ekstr 11.5 / 4,7 alk.
Bardzo dobrze pijalne jaśniuteńkie i lekkie w odbiorze piwo. Chmielenie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-05, 00:03 -
-
Zapowiedź festiwalu na stronie. Na razie poza datą i miejscem jeszcze brak konkretów
-
Channel: Festiwale piwne
2024-11-29, 11:57 -
-
Na Brooklynie, niedaleko Greenpointu znajduje się browar restauracyjny Brooklyn Brewery.
Browar działa od 1987 roku i zlokalizowany jest w typowo amerykańskiej, ponurej przedmiejskiej dzielnicy z samobójczą urodą architektury.
Do browaru najłatwiej dostać się metrem do stacji Nassau....-
Channel: USA
-
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment