Najmocniej przepraszam, ale własnie się kapnąłem że zapomniałem się przedstawić. Pragne to jak najszybiej naprawic, więc witam wszystkich piwoszy i pije ich zdrowie (dziś wieczorem, bo teraz niestety jestem w pracy)
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.
Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.
Kolejny browar który powstał we wiosce liczącej niewiele ponad 300 mieszkańców. Všejany - Vanovice to miejscowość leżąca pomiędzy miejscowościami Mlada Boleslav, a Nymburk i oprócz małego stawu, rzeczki i kościoła nic tam nie ma. Dopiero 10.06.22 roku do wiejskich atrakcji dołączyła...
Slovany to najdalej na wschód wysunięta dzielnica Pardubic. Dostać się tu można trolejbusem 12 (przystanek Spojilská, dojście 400 m) lub pociągiem do stacji Pardubice-Pardubičky (1,5 km). Bardzo tu zielono i przyjemnie, niska zabudowa jednorodzinna przylega do lasu Studaneckého, co powoduje...
Comment