no i sie okazało, że i ja sie jeszcze nie przedstawiłem ale lepiej późno niż wcale; zainteresowania etykiety oraz wszystko to co kręci sie wokół piwa i jeszcze cała masa innych rzeczy, wymieniać nie bedę bo sie pogubię, a oto ja w całej okazałości
Czas nadrobić zaległości
Collapse
X
-
Czas nadrobić zaległości
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plTagi: brak -
-
-
Mnie też się ciśnie tylko jedno słowo na klawiszach: witam !Comment
Related Topics
Collapse
-
Chyba jedyny browar w Polsce, do którego trzeba płynąć promem
Zlokalizowany na terenie Hotelu Interferie Medical Spa a dokładnie w podziemiu pod tarasem. Dojście i dojazd przez parking hotelowy - nie trzeba wchodzić do budynku hotelu. Odstrasza szlaban przy wjeździe na parking. W środku...
-
Channel: Zachodniopomorskie
-
-
Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
Chmiele - Pałacowy, Iunga
16% ekstr.
5,5% alk
Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-02-14, 03:52 -
-
Piwo uwarzone na podstawie zwycięskiej receptury Pawła Wróbla w kategorii ... Session Black IPA w I Wielkopolskim Konkursie Piw Domowych.
ekstr, 12,5 alk. 5,3.
Piana gęsta obfita, beżowa, długotrwała.
Gazu dużo. Może ciut za.
Barwa - czarne nieprzejrzyste....-
-
-
Efekt współpracy znanego browaru z Freising pod Monachium i belgijskiego St, Bernardusa.
14,6% ekstr.
6,5% alk.
28 IBU
Drożdże z Bernardusa, chmiel z Hallertau czyli z Bawarii.
https://www.weihenstephaner.de/unser.../braupakt-2024
Aromat...-
Channel: Niemcy
2024-12-24, 02:11 -
-
Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.
Black IPA, chmiele: Mosaic, Simcoe, Citra, Rakau
Alk. 6,5%
Aromat - chmiel dominuje, a spośród niego cytrusy i odrobina mosaicowej nafty, potem trochę paloności...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment