Powitanie jednej z forumowiczek o intrygującym nicku Szelma znalazło się w temacie założonym przez Wiktorię. Skoro sama zainteresowana nie załozyła stosownego tematu, zakładam go za Nią
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie(a z Pjenknikiem to ja się policzę ).
Jak na razie nie udało się nikomu zmylić mnie kluczykami,za to chipsy,paluszki i inne już lądowały w moim otworze gębowym
Przede wszystkim chcę podziękować Celcikowi za założenie tematu-jakoś nie pomyślałam żeby się tym zająć
Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą
Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
Jeśli wierzyć Andrew i Brettowi, założycielom Wild Beer, pomysł na piwo warzone na drożdżach piekarskich (ang. sourdough - zakwas chlebowy) pojawił się długo zanim założyli browar. Zaprzyjaźniony właściciel piekarni pochwalił się, że ma...
Chciałbym przeprowadzić fermentację cichą wraz z chmieleniem na zimno. Zamierzam po burzliwej podzielić 35 litrową warkę na dwa fermentory i chmielić różnymi odmianami na zimno. Dysponuję 40 litrowymi wiadrami więc będzie dużo wolnej przestrzeni w fermentorach. Gdzieś czytałem, że...
Ma na imię Laura. Jest francuską studentką z Tuluzy, która w wakacje 2013 r. trafiła do browaru Marble na praktyki. Po kilku tygodniach pilnego przyglądania się pracy piwowara i jego asystenta Laura postanowiła uwarzyć własne piwo, a browar...
Jak w temacie.Rok rocznie jest organizowana impra zakładowa w ośrodku Portus w Międzywodziu(miejscowość jest położona nad Bałtykiem w zachodniopomorskiem).Będziemy tam od piątku od około 17-18 do niedzieli do 16:00.Jeśli ktoś z forumowiczek/forumowiczów miałby ochotę wypić wspólnie...
Comment