Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą
Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
Jeśli wierzyć Andrew i Brettowi, założycielom Wild Beer, pomysł na piwo warzone na drożdżach piekarskich (ang. sourdough - zakwas chlebowy) pojawił się długo zanim założyli browar. Zaprzyjaźniony właściciel piekarni pochwalił się, że ma...
Chciałbym przeprowadzić fermentację cichą wraz z chmieleniem na zimno. Zamierzam po burzliwej podzielić 35 litrową warkę na dwa fermentory i chmielić różnymi odmianami na zimno. Dysponuję 40 litrowymi wiadrami więc będzie dużo wolnej przestrzeni w fermentorach. Gdzieś czytałem, że...
Jak w temacie.Rok rocznie jest organizowana impra zakładowa w ośrodku Portus w Międzywodziu(miejscowość jest położona nad Bałtykiem w zachodniopomorskiem).Będziemy tam od piątku od około 17-18 do niedzieli do 16:00.Jeśli ktoś z forumowiczek/forumowiczów miałby ochotę wypić wspólnie...
Ma na imię Laura. Jest francuską studentką z Tuluzy, która w wakacje 2013 r. trafiła do browaru Marble na praktyki. Po kilku tygodniach pilnego przyglądania się pracy piwowara i jego asystenta Laura postanowiła uwarzyć własne piwo, a browar...
Comment