Witajcie Drogie Piwożłopy(bez obrazy!).
W Legnicy zostało po browarze jeszcze kilka cegieł,kiedyś to był niezły browar nie zapomnę nigdy wspaniałego smaku Górskiego Zdroju.Jego goryczkę i zapach wspominam do dzisiaj.W Auchanie Brackiego dawno nie widziałem.
Widziałem klientów w Biedronce kupujących coś co się nazywało Piwo Sarmackie, było to w takich dużych chyba litrowych, plastikowych butelkach czy ktoś z was Moi Drodzy odważył się to spróbować?Pozdrawiam.
Wiadomość dla roboxa i jerzego - byłem dzisiaj w legnickim Auchanie i kupiłem Brackie puszkowe w cenie 2.10zł.Może mi się wydaje ale coś zalatywało ono "metalem" a poza tym w porządku.Pozdrawiam.
Jak znam Ferdynanda to pije kiepskie piwo o wysokim woltażu i w dodatku z blachy, a to tak jak by wysypywać gruz na kwiecisty ogród chmielowych doznań.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Malutki browar rzemieślniczy z własnym wyszynkiem, zlokalizowany w historycznym centrum uroczego miasta Sintra, zaledwie kilka kilometrów od linii brzegowej Oceanu Atlantyckiego.
Minibrowar został założony w 2016 roku, znajduje się tuż obok słynnego Pałacu Narodowego, pół kilometra...
19.11.2022 przed Poznańskimi Targami Piwa miałem okazję (w towarzystwie kilku kolegów z piwnej branży) odwiedzić jeden z najnowszych polskich browarów. Bo choć marka Za Miastem znana jest już od pięciu lat z kontraktów, to w tym roku piwa zaczęto warzyć u siebie. Zgodnie z nazwą browar...
Comment