Witaj w gronie miłośników najzacniejszego napitku świata - jako że wpisuję się pierwszy od razu wspomnę Ci o dwóch zasadach: wypełnij profil i używaj polskich liter. I warz swoje piwo jak najdłużej !!!
Dziękuje za serdeczne przywitanie!!!
Jak tylko będe mógł to ma skromna osoba gościć wśród zacnych piwoszy będzie. Dzis kolejny wielki dzień! Rozlewamy ze szwagrem wysmienite ALE!
Pozrowienia.
Witaj rrys-iu
A wiesz, że każdy nowy warzący uczestnik forum musi zaprezentować pierwszym 5-ciorgu forumowiczów o największej ilosci postów, swoje piwo do zbadania?
Wiem!
Ale czy wiesz, Ze ci z najwiekszą liczbą postów powinni dzielić sie swym doświadczeniem i zaproponować mniej doswiadczonemu degustacje swego najlepiej uwarzonego napitku bogów.
Tak się złożyło, że moja żonka do tej pory jeszcze nigdy nie była na Babiej Górze, a na sobotę 09.05 zapowiadano pękną pogodę, dlatego bez większych ceregieli postanowiliśmy to zmienić.
Oczywiście zawczasu przewidziałem, że po powrocie z wycieczki będę spragniony i dla tego...
W minioną sobotę uwarzyłem piwo "Tęgie" W około 17-20litrach brzeczki zabrakło skali Ballingometru, myślę, że było ok 25stopni. Rozcieńczyłem wodą i wyszło 18 stopni. Do uwarzenia użyłem 9 kg. słodu
Ciekawe, co wyjdzie...Barwa jest bardzo mocno ciemno bursztynowa.
Pierwszy browar w mieście Vysoke Myto powstał w 1898 roku, a zakończył swoją działalność w 1951 roku. Na ulicy Piwowarskiej do tej pory można oglądać niszczejące zabudowania dawnego browaru. W 2015 roku w mieście powstał pierwszy, zresztą działający do dnia dzisiejszego browar o nazwie...
Comment