I ja witam nowego Forumowicza.
Gratuluję wzorowo wypełnionego profilu.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Bardzo wesołe miejsce w samym centrum Kassel. Główne skrzyżowanie tramwajowe (gwiazda czyli Stern, rozjazdy w każdym kierunku), ruch tramwajów całodobowy. Nigdzie nie znalazłem godzin otwarcia/zamknięcia, o każdej porze dnia/nocy gdy przejeżdżaliśmy było otwarte (przynajmniej w sierpniu...
Jedyna czynna knajpa w Mielniku poza okresem wakacyjnym. Byłem przejazdem w pierwszej połowie czerwca.
Restauracja która trąci w wystroju PRLem. Wziąłem ziemniaki+schabowy nadziewany pieczarkami i serem+surówka. Mocna klasyka, na tłusto i bez przybrania, ale nawet smacznie. Sympatyczna...
Czołem wszystkim. Nazywam się Błażej. Mieszkam w Sławnie. Jestem młodym pasjonatem piwa. Od dwóch lat łykam wszelaką wiedzę o piwie i oczywiście gdy mam tylko okazję, chęć i czas - degustuję je Od niedawna po moich namowach dołączył do mnie również mój brat. Interesuję się...
E: 24 Blg
A: 10, 5%
Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
1.apartament (małżeńskie łóżko i kanapa rozkładana, można ewentualnie dać jedną dostawkę) więc zmieści 4-5 osób
Z balkonem i aneksem kuchennym i grillem gazowym na balkonie...
Comment