Witam serdeczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slado
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.07
    • 1072

Witaj i bądż pewien, iż rzeczywiście własne, w domu warzone jest najlepsze !
    Za piwowarów domowych !

Comment

• slado
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.07
      • 1072

L0L0 napisał(a)
      Witojciez. Mam pomysł. Kupię sobię krowę. Będzę od niej miał mleko.Z mleka mogę uwarzyć sery, i zrobić śmietanę. Ze śmietany masło. Później zasieję pszenicę, żyto, jęczmień i owies. Z pszenicy i żyta będzie mąka, a z jęczmienia piwo (jeszcze chmiel do posadzenia). Z owsa płatki owsiane. Z mąki zrobię chleb, z dodatkiem oczywiście wychodowanych drożdży w domu, i inne pieczywa oraz placki (z własnym masłem). Następnie trzeba posadzić buraki cukrowe i zrobić z nich cukier. Przydałoby się też posiać i posadzić cynamon, miętę, paprykę, marchewkę, bazylię, ziemniaki, buraki, ogórki, pietruszkę, kalarepę, sałatę, kapustę, kalafiory, pomidory, majeranek, cebulę, czosnek, jabłonki, gruszki, śliwki, orzechy włoskie, czereśnie, wiśnie, czarne pożeczki, czerwone pożeczki, maliny(leśne), truskawki, poziomki, słoneczniki. Z ziemniaków lub z żyta można zrobić spirytus, ze spirytusu wódkę. Z owoców wino, dżemy, kompoty i soki,albo wsadzić do słoików na zimę. Ogórki i kapustę zakisić. Z pomidorów przecier i ketchup. Ze słoneczników olej. Do przetworów, wina oraz spirytusu oczywiście używać własnego cukru. Później trzeba kupić świnię......
      A tak pozatym wszyscy zdrowi...
      Oczywiście żartuję
      Twoje zdrowie !
      Dobre wizje...
      Last edited by slado; 2003-12-30, 21:02.

Comment

Przetwarzanie...
      X