Witam! Dołączyłem do grona piwomanów, ponieważ nie jestem najlepszy w produkowaniu piwa. Oczekuje że znajdę tutaj pomoc i dojdę do wprawy w robieniu piwa.
Lord_Luzak napisał(a) Witam! Dołączyłem do grona piwomanów, ponieważ nie jestem najlepszy w produkowaniu piwa. Oczekuje że znajdę tutaj pomoc i dojdę do wprawy w robieniu piwa.
Pomórzcie!!!!
Z pewnością znajdziesz tu wiele ciekawostek.
Wypełnij profil i uwaga na terror FCJPJuż nastąpuje pierwszy atak pomożemy
Witaj
Witam wszystkich.Jestem tu po raz pierwszy.Chciałem złożyć wszystkim miłośnikom złocistego trunku dużo zdrowia i dobrego piwa w 2004 roku.Za wasze zdrowie.
Najwyżej położona dzielnica Ostravy - Krásné Pole równiez może pochwalić się swoim browarem. W sumie to browar Medojed działa tam już od końca roku 2018, ale zanim rozkręcili się na dobre musiało minąć trochę czasu. Dwukrotnie wybieraliśmy się tam w zeszłym roku, ale przez długi...
Dzień dobry,
szukam informacji lub namiaru gdzie mógłbym coś znaleźć na temat browaru we wsi Kossocice. W katastrze Galicyjskim rok 1850 jest podpisany na mapie, znalazłem też o nim wzmiankę w jakimś spisie ale to tyle. Budynek istnieje do dziś. Dziś to dzielnica Krakowa.
pozdrawiam...
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
Gdy miałem 8 lat trafiłem do chmielarni - przedwojennego budynku, do którego przywożono ciężarówki świeżo zerwanego chmielu (plantację też mi pokazano) - na końcu cyklu produkcyjnego była prasa wysoka na jakieś 6-8 metrów (czyli jej góra tkwiła gdzieś w otworze sufitu), która wtłaczała...
Comment