Witam wszystkich milosnikow piwa,jak to ja mowie napoju BOGOW.Cisze sie ,ze moglem wstapic na te dostojne piedestaly.Z tego tez powodu otwieram teaz piwko i lacze sie z wami drodzy piwosze.Na zdrowie,tak trzymac!!!!
Tak, tak, te ogonki bardzo Nam ułatwiają życie, znacznie prościej czyta się posty, gdy ich autor dba o te detale. Czyżby Twój nick wskazywał, że zajmujesz się browarnictwem domowym? Uzupełniony profil pewnie by to wyjaśnił. Oczekując odpowiedzi chętnie wypiję Twoje zdrowie!
Leżący w pobliżu granicy ze Słowacją Użgorod, w 2019 roku dorobił się kolejnego mikrusa o nazwie- Yuber. Umiejscowiony jest na skraju miasta w dzielnicy willowej. Do przejścia granicznego jest bardzo blisko, wystarczy z drogi do miasta odbić w boczną wąską drogę.
Browar Motruk który działa w Mikuliczynie już dłuższy czas, osiągnął spory sukces. Na własne oczy widziałem jak całe autobusy wycieczkowe zwalają się do niego, wynosząc w petkach chyba setki litrów piwa i kwasu.
Ciężko było się wstrzelić w czas gdy będzie bardziej pusto. Droga...
Kolejny odwiedzony przeze mnie mikrus w Równym, nazywa się Father. Ten oddany w 2016 roku browar restauracyjny urządzony został po wielkopańsku. Wszystko przestronne, duże i wygodne a błyszcząca i świecąca 500 l warzelnia z firmy ZIP, wręcz przyciąga wzrok.Tanki są widoczne w korytarzu....
Wizytę w piwnej stolicy Wołynia, zacząłem od jedynego tam browaru rzemieślniczego.
Ma on swoją siedzibę nieco oddaloną od centrum, w okolicy licznych blokowisk.
Firma Eliteko działa już na rynku od dłuższego czasu, a od początku istnienia to była zwyczajna hurtownia. ...
To że Zakarpacie, to nieco inna Ukraina, można przekonać się spacerując choćby po uliczkach Mukaczewa.
Dostojne miasteczko z dużą dozą secesji w centrum, przypomina zdecydowanie klimaty węgierskie.
Największą atrakcją jest górujący na wzniesieniu zamek Palanka, na skraju...
Comment