aledom napisał(a) I ja Witam - Ciebie i tego małego piwosza/kę
na Twojej fotce ;-).
Mam nadzieję, że jeśli pije to tylko bezalkoholowe
(piszę to bez "oczka").
Dziękuję w imieniu swoim i synka. W rzeczy samej, piwną edukację zorganizuję mu troche później, chyba, że sam wcześniej zrobi sobie jakiś kurs zaoczny
Pozdrawiam i Twoje
I Poznań Cię wita . Tu dowiesz si co to znaczy piwo! Bo jest to napój BOSKI! Tylko trzeba wiedzieć co popijać! Jak widzisz tu nie ma podziałow na "regiony". Baw się dobrze. I z głową używaj!!!
Dzień dobry wszystkim.
Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
Hej. Właśnie fermentuje moje pierwsze piwo. Po 24 godzinach od zadania drożdży nastąpił kilminacyjny moment, w którym rurka bulgotała z częstotliwością raz na pół sekundy. Dzisiaj (60 h fermentacji) bulgocze raz na 4-5 sekund. Czy tak szybki spadek szybkości fermentacji jest normalny?...
Mam na imię Rafał, mieszkam we Wrocławiu. Witam gorąco wszystkich forumowiczów.
Niestety jestem straszna zieleninka a GORĄCO zapragnąłem posiadać własny browar z kolekcją kilkunastu gatunków smaczków własnej produkcji . Mam w tym celu specjalnie spreparowaną...
Comment