Dzieńdobrywieczór

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pttica
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.09
    • 19

Witaj twoje

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 00:42
    • bastion
      Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
      bastion
      Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
      W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
      Akurat miałem to szczęście...
      2023-07-31, 20:14
    • bastion
      Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
      bastion
      Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
      2025-01-10, 21:09
    • P1910
      Porcelanki WH SS - identyfikacja
      P1910
      Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
      2024-12-26, 23:27
    • otvirak
      Rohozec, Třináctka
      otvirak
      Treściwy smak, czuć że 13. Chmiel, słód, lekko cytrusy. Przyzwoita piana, bez szału z gazem. Nie czuć alkoholu mimo, że "silne" Wcześniej na nie nie trafiłem, a szkoda
      2024-11-14, 18:56
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...