piwoszka potrzebuje pomocy...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • annewit
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.11
    • 85

Hmm zastanawiające!A dlaczego sądziłeś,że nie jestem z Asp tylko z polibudy?Jeszcze mogę Cię zaskoczyć...
    Ostatnia zmiana dokonana przez annewit; 2004-12-02, 18:53.

Comment

• arcy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.07
      • 7538

Nie chodziło o Ciebie, tylko o Twoje zadanie i sposób realizacji. Jak na wolnoducha z ASP, podeszłaś do tego zbyt poważnie, zasięgnęłaś opinii znawców tematu i studziłaś zbyt fantastyczne wizje.

Kobiecie zaskoczyć mężczyzną nietrudno Ale jak chesz mi pokazać swoje dzieła artystyczne w gatunku fantasy, to bardzo chętnie

Comment

• kishar
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.10
        • 1691

Jak dla mnie to zdecydowanie powinnaś zaprojektować butelkę z zamknięciem patentowym, może profesor da się przekonać.

Comment

• annewit
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.11
          • 85

Nie chodziło o Ciebie, tylko o Twoje zadanie i sposób realizacji. Jak na wolnoducha z ASP, podeszłaś do tego zbyt poważnie, zasięgnęłaś opinii znawców tematu i studziłaś zbyt fantastyczne wizje.
          A więc twoja intuicja i dociekliwa dedukcja zawidły Cię tym razem Tak się składa,że studiuję na ASP(kliknij na moją www)Pewnie masz tak samo stereotypowe wyobrażenie o tak zawnych"artystach",jak większość populacji,czyli zapaleniecach z fajką w gębie,w wyciągniętym swetrze i winkiem pod pachą??? My na ASP nie jesteśmy kosmitami i nasze prace mają pewien nadany przez nas sens i określone działanie.Dobre wykonanie zadania polega na gruntownym zbadaniu go,dlatego potrzeba jest analiza,dlategoteż postanowiłam zasięgnąć opinii znawcówAle to fakt,że dzięki,al;bo i przez architekturę i zajęcia czysto techniczne moje myślenie często kisruje się w kierunku mechaniki i ogólnego "zadziałania",ale takie mechaniczne sprawy też są ciekawe i można je fajnie wykorzystać...

Kobiecie zaskoczyć mężczyzną nietrudno Ale jak chesz mi pokazać swoje dzieła artystyczne w gatunku fantasy, to bardzo chętnie

co do dzieł fantastycznych,to bardzo chętnie,co prawda nie mam jeszcze dużych osiągnięć,jak dotąd więcej fantasy czytałam i oglądałam filmy czy obrazy,ale nie obawiaj się już zaczynam realizować swoje własne pokręcone pomysły...
          Ostatnia zmiana dokonana przez annewit; 2004-12-03, 15:50.

Comment

• arcy
            • 2002.07
            • 7538

Czyli trafiłem w 50%

A co do mojego postrzegania artystów, to nie trafiłaś. Akurat nie myślę o nich w sposób stereotypowy, bo znam parę takich osób. Dałem się zaskoczyć, bo żadna z nich nie przejawiała tak metodycznego podejścia, ale na pewno nie byli tacy, jak w Twoim opisie

Comment

• annewit
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.11
              • 85

Tak myślałam,że musisz znać kogoś z aspuDomyślam się,że Twoi znajomi nie wyglądają,tak jak w moim opisie,sama takich nie znamAle zdarzają się takie osoby.W większości przypadków można wywnioskować,że są to "wolonoduchy"raczej po rozmowie,a nie po wyglądzie.Twoi znajomi zapewne studiują typowo artystyczne przedmioty typu:malarstwo,rzeźba...na kierunkach projektowych,jak design,architektura,tam gdzie są jakieś wymogi(klient,przepisy prawne,normy)metodyczne podejście jest bardzo przydatne.Według Witruwiusza kryteria projektowania to "Forma,konstrukcja,funkcja"Poza tym im lepiej znasz problem tym szybciej go rozwiążesz(...)Mówiłam,że jeszcze Cię zaskoczę...
              Ostatnia zmiana dokonana przez annewit; 2004-12-04, 11:45.

Comment

• arcy
                • 2002.07
                • 7538

Z tego co się orientuję, żaden z moich prztyjaciół uzdolnionych artystycznie nie studiował na ASP. Natomiast wśród znajomych to właśnie "artyści dyplomowani" cechowali się najmniejszym kontaktem z rzeczywistością

Comment

• annewit
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.11
                  • 85

"artyści dyplomowani" cechowali się najmniejszym kontaktem z rzeczywistością
                  Z tym się zgodzę,po pięciu latach na takiej uczelni można diametralnie zmienić zdanie i podejście do świata,czasami warto na krótkie chwile tracić kontakt z rzeczywisytością

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

annewit napisał(a)
                    kontakt z rzeczywisytością
                    Bywa, że traci się przez to kontakt z sytością.

Comment

• cyborg_marcel
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 3467

no, ale jak sie projektuje butelki piwne, to można mieć problemy z sytością
                      trzymam kciuki za fajny projekt i za Twoją sytość, Annewit
                      Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• annewit
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.11
                        • 85

tak,tak bywa,że się traci kontakt z rzeczywistością,czego dowodem jest ta moja "rzeczywisytość",ale w kontekscie rozmowy stwierdzenie to potwierdziło jej prawdomównośćA co do sytości to nie ukrywam,że od rozpoczęcia mojego projektu myślę o piwie zdecydowanie więcej
                        Ostatnia zmiana dokonana przez annewit; 2004-12-05, 16:54.

Comment

• arcy
                          • 2002.07
                          • 7538

Co słychać w sprawie butelki? Mamy już nowy wzór? Jaka huta zajmie się wytwarzaniem? Jakie piwo będziemy z niej pili?

Comment

• kalifat
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.10
                            • 1168

annewit napisał(a)
                            tak,tak bywa,że się traci kontakt z rzeczywistością,czego dowodem jest ta moja "rzeczywisytość"
                            No tak sądząc po czasie jak upłynął od ostatniej informacji od annewit, można wniskować, że:
                            a) profesor zadziwił się 'głupotą' forumowiczów i ograniczył dostęp dyplomantki do internetu
                            b) zarzucono temat
                            c) trwają poszukiwania huty szkła
                            d) trwają gorące negocjacje nad nagrodą dla najlepszego pomysła
                            bla bla bla

Comment

• annewit
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.11
                              • 85

Witam po dłuższej nieobecnościPrzyznaję,że byłam przez chwilkę nieobecna,ale czas zaczyna mnie gonić,zaraz jadę na święta do domku,a po świętach dwa tygodnie i sesja...a butelka jeszcze nie uformowanaCo prawda wyrzeźbiłam ostatnio cztery modele ze styroduru,ale to jeszcze nie toChyba muszę się wybrać na wtorkowe spotkanie z administracją...Może wena mnie zaskoczy w trakci...
                              Ostatnia zmiana dokonana przez annewit; 2004-12-13, 10:59.

Comment

• Dojlidy
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.12
                                • 143

Nowa butelka to nowa pojemność i nowe piwo. Proponuje butelke 1,5 litra z tzw. uchem.

Comment

Przetwarzanie...
                                X